Pocetna Društvo Do kraja oktobra biće završen parter Studentskog centra

Do kraja oktobra biće završen parter Studentskog centra

613
0
Podelite

Radovi na parteru Studentskog centra u Krčavu izvode se u skladu sa projektom. Završena je drenaža lokacije i urađen potporni zid, a trenutno se radi na izgradnji amfiteatra i rekonstrukciji tribina. Za ovaj projekat Ministarsvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja i Grad Užice opredelili su oko 14 miliona dinara.

Po rečima Ratka Trmčića, član Gradsko veća za društvene delatnosti Grad Užice ima dobru saradnju sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kada su u pitanju ulaganja u obrazovanje, a ove godine izdvojili su sredstva za dva projekta.

“Jedan je završen, a reč je o rekonstrukciji 12 mokrih čvorova u OŠ “Nada Matić”, dok je realizacija ovog u toku i nadamo se da će biti završen u narednih mesec dana. Takođe, nadamo se da od resornog ministarstva možemo očekivati podršku i u narednom periodu za investicije koje smo planirali, poput rekonstrukcije i sređivanja školskih objekata”.

Ljiljana Kuzmanović direktorka Studenskog centra u Krčagovu ističe da će uređenje ovog prostora  unaprediti kvalitet usluge Studenskog centra i poboljšati uslove smeštaja korisnika. Pored toga, dodaje sportsko rekreativne sadržaje na ovom prostoru moći će da realizuju i stanovnice mesne zajednice Krčagovo.

“Zahvaljajući ovakvim projektima i investcijama sve veći broj studenata prepoznaje Užice kao univerzitetski grad. Projektom parternog uređena studenskog centra planirana je izgradnja košarkaškog terena sa pratećim tribinama, teretana na otvorenom, rekonstrukcija amfiteatra, kompletno uređene zelene površine sa pratećim sadržajima i tartan staza kao i parkiralište za bicikle. Radovi su u toku, do sada je prateći zahteve terena urađen potporni zid celom dužinom i urađena je kompletna drenaža lokacije. U toku je izrada amfiteatra, rekonstrukcija kao i izrada tribina na terenu, radi se podloga za tartan stazu i za teretanu na otvorenom”.

Ukoliko vremenski uslovi budu išli na ruku izvođačima radovi će biti završeni krajem narednog meseca.