Pocetna Društvo Turistička organizacija Zlatibor na Turističkom forumu

Turistička organizacija Zlatibor na Turističkom forumu

591
0
Podelite

Turistička organizacija Zlatibor učesnik je 11. Turističkog foruma
Srbije, koji se održava na Srebrnom jezeru.

Svečano otvaranje foruma upriličeno je porukama povodom Svetskog dana turizma kao i prigodnim obraćanjima. Govorili su Renata Pindžo, pomoćnica ministra za turizam, Marija Labović, direktorka TOS-a i Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović bio je učesnik panel diskusije pod nazivom ,,Postkovid suočavanje sa odlivom kadrova iz turizma – Ljudski resursi kao međa između uspešnih i neuspešnih destinacija”. O tome su, pored Živanovića, govorili i profesor dr Georgi Genov, director Udruženja Hores, Goran Kovačević, direktor hotela ,,Viceroy Kopaonik”, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje. Moderator je bio dr Milan Đukić iz Centra za istraživanje i studije turizma. Potom je održano predavanje i radionica na temu ,,Storytellinga” (društvena aktivnost deljenja priča).

Cilj Turisričkog foruma je da kroz edukativne programe i edukacije upozna zaposlene u turističkoj industriji sa savremenim trendovima u poslovanju, kao i da pomogne u prevazilaženju problema i izazova sa kojima se suočavaju povodom epidemiološke situacije.