Pocetna Košarka Donacija košarkašima Sevojna

Donacija košarkašima Sevojna

746
0
Podelite

Fondacija Zajedno za mlade – prof.dr Danica Grujičić je donirala KK Sevojno tri garniture, odnosno 45 kompleta dresova, ukupne vrednosti 86.400 dinara.

“Nadam se da će ova donacija, sa jedne strane, olakšati svakodnevno  funkcionisanje KK Sevojno a sa druge strane, nadam se da će ona motivisati druge mlade, dečake i devojčice, kako u Sevojnu i Užicu tako i u drugim gradovima širom naše zemlje da počnu da se bave sportom, ukoliko to nisu do sada učinili. Mi ostajemo posvećeni našoj primarnoj ulozi, a to je podrška talentovanim pojedincima i grupama ne samo u oblasti sporta, već i u oblasti: nauke, obrazovanja, kulture, muzike i umetnosti kao i u svim drugim oblastima koji su od značaja za intelektualni razvoj mladih. Mladi zaslužuju podršku i u narednom periodu će je dobijati od strane naše Fondacije u još većem obimu,” rekao je u ime UO Fondacije, Radovan Novaković.

“Kod nas u klubu trenira 150 dece, od toga 100 dečaka i oko 50 devojčica. Borimo se na sve načine da im omogućimo da imaju što bolje uslove. Ova donacija nam je jako važna i mnogo nam znači u pogledu daljeg razvoja našeg kluba i pomoći za samu decu a ovom prilikom želim da se zahvalim Fondaciji dr Danice Grujičić,” rekao je trener u Košarkaškom klubu “Sevojno” Duško Mićić.

Podsećamo, ovo je druga donacija Fondacije na teritoriji grada Užica, nakon punog finansiranja odlaska ekipe osnovaca iz Prve osnovne škole na Svetsko prvenstvo u Šangaj, gde su u potpunosti opravdali očekivanja osvojivši treće mesto iz robotike, u konkurenciji više stotina ekipa iz preko više od 50 zemalja.