Pocetna Društvo U toku prijava poslodavaca za dualno obrazovanje

U toku prijava poslodavaca za dualno obrazovanje

595
0
Podelite

Rok za prijavljivanje poslodavaca u proces dualnog obrazovanja za narednu 2022/2023. školsku godinu je 30. novembr i oni to mogu da učine putem specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije. Osim postojećih 52 obrazovna profila, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu nalazi se i sedam novih
Poslodavci koji u narednoj školskoj godini žele da se uključe u model dualnog obrazovanja u Srbiji, mogu da se prijave putem specijalizovanog veb portala Privredne komore Srbije http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ na kojem kreiraju profil kompanije i na jednostavan način, u tri koraka, podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.

Iz Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga podsećaju da će se od sledeće, školske 2022/2023. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu, pored postojeća 52 obrazovna profila, naći i sedam novih: elektrotehničar telekomunikacija, rukovalac poljoprivredne mehanizacije, kulinarski tehničar, vodoinstalater, tehničar industrijske robotike, galanterista i izrađivač hemijskih proizvoda.

Prijave poslodavaca su otvorene do 30. novembra 2021. godine. Prilikom prijavljivanja, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju. Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: office.uzice@pks.rs ili na adresu: Regionalana privredna komore Užice, Dimitrija Tucovića 52, 31000 Užice. Više informacija poslodavci mogu dobiti na telefon 031/513-468.

Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Predlog o potrebama privrede za budućim kadrovima koji Privredna komore Srbije zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće Ministarstvo objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta 2022. godine.