Pocetna Društvo Prvi ugovor o kupovini seoske kuće

Prvi ugovor o kupovini seoske kuće

529
0
Podelite

Potpisan je prvi ugovor o kupovini seoske kuće, uz podršku Ministarstva za brigu o selu, na teritoriji Grada Užica. Ovim ugovorom Jelena Ilić ostvarila je pravo na kupovinu seoske kuće uz podršku Ministarstva za brigu o selu. Reč je o bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.173.370,00 dinara, a ugovor je u ime grada potpisala gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević.

Jelena Ilić iz Užica uspela je da adekvatno odgovori svim uslovima konkursa Ministarstva za brigu o selu za kupovinu seoske kuće uz podršku države, a po rečima njenog supruga Vladimira Ilića to nije bilo nimalo lako, ali se kako ističe upornost isplatila.

“Potpisali smo ugovor za kupovinu seoske kuće sa okućnicom i nama to dosta znači. U pitanju je kuća u MZ Stapari gde već imamo poljoprivredno zemljište tako da je naša priča sada zaokružena. Trebalo je prikupiti dosta dokumentacije ali smo uz ogromnu pomoć lokalne samouprave i njenih službenika uspeli da prikupimo sve što je neophodno i na vreme predamo dokumetaciju. Sada nam je mnogo lakše jer smo rešili stambeni problem, a novac koji smo planirali za izgradnju kuće sada možemo da uložimo u razvoj seoskog turizma. Dugujemo veliku zahvalnost Gradu i Ministarstvu i nadamo se da ćemo njihovu podršku imati i u narednom periodu”.

“Danas možemo da izrazimo zadovoljstvo što je potpisan ugovor za kupovinu prve seoske kuće na teritoriji Grada Užica uz podršku Ministarstva za brigu o selu. Istovremeno, žao nam je što ovih ugovora nema više, ali smo sigurni da će ih u narednom periodu biti s obzirom na interesovanje koje su mladi bračni parovi pokazali”, istakla je posle potpisivanja gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Uz zahvalnost Ministarstvu za brigu o selu, gradonačelnica podseća da je grad njihovu podršku imao i prilikom organizacije “Miholjskih susreta sela”, u vidu 500 hiljada dinara bespovratnih sredstava.

“Svi mi imamo isti cilj, da selo vratimo na mesto koje mu pripada. Radimo na tome da obezbedimo što bolje uslove za život na selu kroz izgradnju neophodne infrastrukture, očuvanje škola, otvaranje vrtića i obezbeđivanje dodatnih kulturnih, sportskih i ostalih sadržaja koje imaju i naši sugrađani koji žive u gradu. Znamo da to nije lak zadatak, jer godinama se iz sela odlazilo, ali nas raduju ovakvi i slični programi koji će pomoći da se u selu ostaje i vraća”, dodaje gradonačelnica.

Podsetimo, ovim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci životne dobi do 45 godina, za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi bilo gde u Srbiji, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima. Uredbom Vlade Republike Srbije predviđeno je 1,2 miliona dinara kao maksimalan iznos za jednu seosku kuću sa okućnicom.