Pocetna Društvo Završen skejt park

Završen skejt park

680
0
Podelite

U Velikom parku u Užicu, pored terena za mali fudbal, izgrađen je skejt park na površini od 540 metara kvadratnih u okviru kojeg će moći da se sprovodi desetak i više atraktivnih sadržaja, za početnike ali i iskusne skejtere. Sredstva u iznosu od oko tri miliona dinara obezbeđena su na konkursu kod Ministarstva omladine i sporta kod kojeg je projektom konkurisala Kancelarija za mlade, a oko 1,5 miliona dinara izdvojio je Grad Užice. Za predstojeći vikend, u subotu i nedelju od 11 do 13 časova u užičkom skejt parku okupiće se brojni skejteri iz Srbije a biće održane i radionice

Ratko Trmčić, član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti izrazio je zadovoljstvo jer je u Velikom parku nastao još jedan lep prostor, nadovezan na postojeće sportske terene i pozvao je Užičane da dolaze i da ga koriste za rekreaciju u punom obimu.

Marija Maričić, koordinatorka Lokalne kancelarije za mlade, podsetila je da je zahvaljujući projektima Kancelarije u Užicu u proteklim godinama urađena trim staza i rekonstrukcija terena za mali fudbal u Velikom parku, kao i inkluzivno igralište i košarkaški teren na gradskoj plaži.

-Ove godine zahvaljujući sredstvima koja smo dobili na konkursu kod resornog ministarstva napravili smo sadržaj koji je dosta obradovao naše mlađe sugrađane. Velika je zainteresovanost. Drago mi je zbog toga što smo uveli nešto novo u našem gradu što i nije mnogo zastupljeno u Srbiji – rekla je Marija i pozvala je Užičane koji su zainteresovani da koriste ovaj teren da dođu u subotu i nedelju i da uz prisustvo skejtera iz cele Srbije od 11 do 13 časova prisustvuju času korišćenja ovog terena, jer je neophodno da svi budu odgovorni prema javnim prostorima.

Dimitrije Stoimenov, dugogodišnji skejter iz Užica, od 2005. aktivno vozi skejt, ovom prilikom je izjavio:

-Posle petnaestak godina imamo priliku da vidimo jedan od najboljih skejt parkova u Srbiji i sa elementima koji postoje samo ovde, u Užicu. Biće nam čast da ugostimo skejtere iz Srbije i regiona.

Prema rečima Stoimenova, ekipa koja je radila na izgradnji skejt parka pobrinula se da svaki element bude što bolje urađen. Plan je da skejt park u narednom periodu bude obojen, da se sa strane urade murali, ali i da se i dalje ulaže u njegov razvoj, kao i da se održavaju festivali.

Arhitekta užičkog skejt parka, Čačanin Milorad Obradović, kaže da je užički park tek treći betonski skejt park, posle Čačka i Milanovca i spada u skejt parkove srednje veličine, ali po težini sprava za izvođenje u srednjem do težem nivou. Prema njegovim rečima skejt scena u Srbiji je dosta mlada i kasni se za regionom do dvadeset godina. Sva tri ova parka su srpski proizvod, jer su ih potpuno uradile srpske firme i skejteri iz ovih gradova.

-Skejt park je i odgovornost, preporuka je da se koristi umereno i zamolio bih Užičane sa školicom, vođenim učenjem kako se skejt bording pravilno sprovodi jer će to biti garancija da ovaj divan teren bude korišćen na pravi način – istakao je Obradović i naveo je da je u skejt parku u Čačku koji je on takođe, projektovao, do sada organizovano nekoliko kulturno umetničkih festivala. Prema njegovim rečima, skejt parkovi više nisu ono što su bili, nisu više samo sportsko igralište.

-Planiramo da popularizujemo ovaj sport i da utičemo na lokalne samouprave da ulažu u alternativne sportove, a to će se vratiti višestruko – istakao je Obradović.