Pocetna Društvo Usvojen pravilnik za sufinansiranje postavljanja solarnih panela

Usvojen pravilnik za sufinansiranje postavljanja solarnih panela

555
0
Podelite

Na današnjoj sednici užičkog Gradskog veća usvojen je pravilnik koji se odnosi na sufinasiranje energetske sanacije porodičnih kuća ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe. Cilj sprovođenja ove mere je unapređenje energetske efikasnosti u stambenom sektoru kroz povećano korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima na teritoriji grada Užica. Pravilnikom su određeni radovi, oprema i izveštaji koji se sufinansiraju i bliži uslovi za raspodelu i korišćenje sredstava, zatim učesnici i način njihovog učešća, obezbeđivanje finansijskih sredstava, procenat sufinansiranja i način i uslovi prijave na konkurs i kriterijumi za selekciju građana, odnosno domaćinstava kod raspodele sredstava.

Prihvaćen je plan za ovu zimsku sezonu koji precizira aktivnosti i subjekte za postupanje u slučaju velikih snežnih padavina, određeni subjekti od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje i izmenjen je režim saobraćaja u ulicama Lipa i Momčila Tešića.

Užičkom Crvenom krstu uplatiće se 300.000 dinara namenjenih za isplatu zarada za dva zaposlena i deset volontera koji su u septembru i oktobru bili angažovani na punktovima za vakcinaciju.

Članovi su dali svoju saglasnost i predložili Skupštini da imenuje Filipa Baralića, master likovnog umetnika, za direktora Gradskog kulturnog centra i prihvatili izveštaj o realizaciji ovogodišnjeg, VI Međunarodnog festivala prirode i kulturnog nasleđa “Žestival”.