Pocetna Društvo Domski život kao u porodici

Domski život kao u porodici

1177
0
Podelite

Država i lokalna samouprava dosta su pomogli da Dom pruži najbolje uslove za život starih i nemoćnih lica, navodi Slađana Stefanović

Na nekadašnjem najposećenijem požeškom izletištu Savinac tri kilometra od grada nalazi se bolnica, crkva, park prirode i više kulturno-istorijskih spomenika. Mesto pripada selu Visibaba a u kompleksu zdravstvenih objekata nalazi se i Dom za stara i invalidna lica. Objekat je u nadležnosti Centra za socijalni rad Požege i u njemu trenutno boravi 45 korisnika iz opština Požega, Kosjerić, Arilje a kad ima mesta smeštaj dobiju i ostareli i nemoćni građani iz opštine Ivanjica. Korisnici imaju samo reči hvale za osoblje koje korisnike doživljavaju kao najbližu rodbinu.

-Država i lokalna samouprava dosta su pomogli da Dom pruži najbolje uslove za život starih i nemoćnih lica. Do sada je u ugradnju lifta i drugu opremu uloženo oko osam miliona dinara a upravo sada su u toku radovi na postavljanju krova na celom objektu što će koštati oko tri miliona dinara. U narednim investicijama planiramo rekostrukciju vodovodne i kanalizacione mreže i odžavanje zelenih povšina kaže direktorica – Slađana Stefanović.