Pocetna Društvo Od danas pojačana kontrola saobraćaja

Od danas pojačana kontrola saobraćaja

1253
0
Podelite

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas do 12. decembra sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ova međunarodna akcija će početi danas u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL – Mreža saobraćajnih policija Evrope, saopštio je MUP.

Tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu.

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, naveo je MUP.