Pocetna Društvo Dan Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija

Dan Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija

649
0
Podelite

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija svečano je obeležila drugu godinu postojanja i uspešnog rada. Dodeljeno je i 200 diploma studentima za završene osnovne, specijalističke i master studije. U okviru programa predstavljeni su najvažniji događaji iz rada Odseka Užice, uručena su priznanja i nagrade studentima i zaposlenima i zahvalnice za doprinos u razvoju Akademije.

Dr Ljubica Diković, predsednik Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija podsetila je da Akademija je nastala od dve visoke škole strukovnih studija i to škole iz Užica sa tradicijom dugom 46 godina i iz Valjeva 42 godine. Posebna čast je što na Dan Akademije 200 studenata dobija diplome osnovnih, specijalističkih i master studija.

-Poslovanje u prethodnoj godini odvijalo se u otežanim uslovima zbog situacije izazvane koronavirusom, ali smo nastavni proces izvodili u kombinovanom modelu rada i smatram da smo u tome bili uspešni. Zatim, uspešno smo realizovali i upis na sve studijske programe tako da ove godine na Akademiji studira 836 studenata Odsek Užice, a preko 1200 zajedno sa Odsekom Valjevo- istakla je Diković.

Posebno je izdvojila i međunarodnu aktivnost Akademije i dobijanje ERASMUS povelje za visoko obrazovanje. To je omogućilo i da dve studentinje studiraju u Mariboru u Sloveniji. Diković dodaje i da uspešno realizuju dva međunarodna, a aplicirali su i za domaće projekte. Kontinuirano rade i na sistemu kvaliteta, odnosno unapređenju celokupnog rada Akademije kako bi poslovala po najvišim akademskim standardima.

Odsek Užice akreditovan je u tri naučna polja i to tehničko-tehnološko, društveno-humanističko i medicinsko polje.

-Nastavu izvodimo na devet studijskih programa, a ove godine upisali smo 328 studenata, a akreditovana su i dva master studijska programa. Upisali smo studente na dva nova programa Informacioni sistemi i tehnologije i Građevinsko inženjerstvo. Do sada smo izvodili nastavu na studijskim programima Bezbednost i zdravlje na radu i Poslovna ekonomija i menadžment-objasnila je dr Ljiljana Trumbulović, rukovodilac Odseka Užice.

Protekli period obeležila je uspešna saradnja sa privredom, a u planu je akreditacija novih studijskih programa u skladu sa potrebama privrede.

U ime Grada Užica Dan Akademije svim profesorima, studentima i zaposlenima čestitao je Ratko Trmčić, član Gradskog veća za društvene delatnosti.

-Želim da ova ustanova napreduje i ona sada ima preko hiljadu studenata. Važno je reći i da oni studenti koji nisu iz Užica, a dolaze iz Republike Srpske, Crne Gore….imaju dobre uslove jer naš grad ima i novi dobro opremljen Studentski centar.

Najbolji student master stukovnih studija Akademije Veliša Mirčić u ime svojih kolega izrazio je veliku zahvalnost Akademiji, profesorima i svim zaposlenim.

-Ovo je ujedno i poziv novim generacijama da u jednoj izuzetnoj ustanovi završe i rade na svom obrazovanju. Ovo je deo jedne lepe priče koja nosi uspomene, tako da ćemo i u budućnosti ostati u kontaktu-zaključio je Mirčić.

Na svečanosti dodeljene su priznanja Gradu Užicu i novinarki“Vesti“ Dragici Cvijović za doprinos i afirmaciju rada Akademije, prof.dr Milovanu Milivojeviću dobio je nagradu za radnika godine 2020/21, a uručene su i nagrade najboljim studentima Odseka Užice i jubilarne nagrade zaposlenima.

U okviru svečanosti studenti su predstavili prisutnima i razglednicu iz Užica, virtuelnom šetnjom Starim gradom, kao i video razglednicu iz Slovenije gde su dve studentinje ove akademije kroz međunarodnu razmenu na studijama. Priređena je i izložba stručne literature u Odseku Užice.

Ostavite odgovor