Pocetna Društvo OEBS-ova “Ličnost godine” vatrogasci iz Požege

OEBS-ova “Ličnost godine” vatrogasci iz Požege

742
0
Podelite

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu iz Požege, kao i Vladimiri Dorčovoj – Valtnerovoj, osnivaču i glavnoj urednici portala Storyteller iz Maglića, Misija OEBS-a u Srbiji dodelila je nagradu “Ličnost godine” za 2021. godinu

Ova nagrada odaje priznanje građanima Srbije koji su doprineli promociji vrednosti za koje se OEBS zalaže u zemlji, kao što su nediskriminacija, zalaganje za ljudska prava, jednake mogućnosti i održive demokratske reforme, sa fokusom na poboljšanje života pojedinaca i zajednica.

Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Požege nagrađeno je za izuzetno angažovanje u oblasti unapređenja lokalne bezbednosti u saradnji sa institucijama Srbije i reagovanje u vanrednim situacijama. Tokom 2021. godine, Misija OEBS-a, u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom iz Požege, fokusirala se na promovisanje volonterskih vatrogasnih inicijativa u lokalnim zajednicama širom Srbije.

Nikola Tomić, predsednik DVD Požega rekao je povodom dobijanja ove važne nagrade da je biti dobrovoljac u Srbiji veoma teško, a biti dobrovoljac sa stavom još teže. Želja da nesebično pomognu u neprilici onima kojima je ta pomoć potrebna motivisala je pripadnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Požege da se prihvate poziva dobrovoljca. Dobrovoljac ne traži mnogo, ali pre svega traži da se njegov rad ceni, poštuje i da bude priznat. Nagrada koju je dodelia Misija OEBS-a u Srbiji upravo predstavlja jedno takvo priznanje i stavlja krunu na dosadašnji rad DVD-a Požega.

Predsednik DVD Požega posebno se zahvalio Mariji Makević iz Misije OEBS-a koja je smatrala da operativna jedinica DVD Požega zaslužuje da bude nominovana za nagradu “Ličnost godine”, a takođe zahvalnost je upućena i Milošu Milenkoviću šefu Odseka za koordinaciju i kontrolu rada dobrovoljnih vatrogasnih društava pri Sektoru za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije koji pruža nesebičnu podršku radu operativne jedinice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega u celini.