Pocetna Magazin Zimska čarolija „Zlatofest” na Zlatiboru

Zimska čarolija „Zlatofest” na Zlatiboru

1469
0
Podelite

Na zlatiborskom Kraljevom trgu i oko njega 9. januara je počela manifestacija na otvorenom za decu pod nazivom ”Zlatofest”. U pet dana organizovanog programa, do 13. januara,  za mališane je upriličen čaroban ambijent kao i raznolik zabavni, takmičarski, edukativni a pre svega interaktivni program. ”Zlatofest” se održava na četiri lokacije Kraljevog trga, oko jezera. U popodnevnim satima, sa početkom u 16 i završetkom u 20 časova.

Otvaranje manifestacije je pratio i zabavni program animatora, meda Borka i veverice Zlatice. Takođe animatori obučeni u kostime Olafa i Elfe, pomoćnika Deda Mraza, su prisutnoj deci delili kape i bedževe.  Dok je veliku pažnju dece privukla i Elsa, lik iz animiranog filma „Zaleđeno kraljevstvo”.

Potom je oko Kraljeve česme, u okviru ”Božićnog sela”, sprovedeno par zabavnih aktivnosti za decu, kao što su takmičenje u pravljenju Sneška Belića, lov na blago, takmičenje u gađanju mete grudvama i slično.

Nakon takmičarskog dela programa mališani su imali priliku da uživaju uz predstavu „Majmun Miša u zemlji slatkiša” u izvođenju „Željko Veseljko”
animatora. Na istoj lokaciji i tokom narednih dana manifestacije planiran je je zabavno-edukativni program u vidu predstava za decu, takmičenja u plesu i pevanju, čitanje basni. Tako da se družimo i narednih dana u takmičenju u nadvlačenju sa konopcem „Care, daj vojsku”, „Potrazi za blagom”, takmičenju u karaoka pevanju, takmičenju u gađanju meta grudvama i postavljanju hranilica za ptice i veverice, kao i mnogim drugim zanimljivim aktivnostima.

Ova jedinstvena manifestacija koju organizuju opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i udruženje ”Biznis na štiklama” iz Novog Sada je već prvog dana doprinela stvaranju praznične čarolije u samom srcu Zlatibora, po uzoru na slične manifestacije u evropskim gradovima.

Očekujemo Vas i narednih dana. Najmlađe čekaju igre, predstave, pevanje i plesanje, dok starije generacije očekuje povratak u detinjstvo.