Pocetna Društvo Za udruživanje sredstava sa mesnim zajednicama 99 miliona dinara

Za udruživanje sredstava sa mesnim zajednicama 99 miliona dinara

518
0
Podelite

Članovi užičkog Gradskog veća usvojili su godišnje programe tekućeg održavanja komunalnih objekata i izgradnje komunalne infrastrukture. Za održavanje u ovoj godini planirana je suma od 251 miliona dinara, dok će u izgradnju biti uloženo 1,3 milijarde dinara. Održavanje obuhvata, između ostalog, čišćenje i pranje ulica, uređenje i održavanje javnog zelenila, javne rasvete, kišne kanalizacije. Kod ulaganja u komunalnu infrastrukturu najviše novca, 300 miliona dinara, biće namenjeno u putnu mrežu, 195 miliona u javni prevoz, 79 miliona u primarnu vodovodnu mrežu. Za udruživanje sredstava sa mesnim zajednicama u 2022. godini, grad je opredelio 99 miliona dinara.

Na ovoj sednici Veća, doneseno je rešenje kojim je Radmila Baćković Šojić, diplomirani ekonomista, postavljena za načelnicu Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj.

Gradsko veće odlučilo je da dodeli pet porodicama jednokratne novčane pomoći namenjene ublažavanju štete od požara koji su ih zadesili. Sredstva su data i užičkom Crvenom krstu za finansiranje aktivnosti koje su oni imali na sprovođenju vakcinacije.