Pocetna Društvo Deca sa Kosova i Metohije na Mitrovcu

Deca sa Kosova i Metohije na Mitrovcu

541
0
Podelite

Kancelarija za Kosovo i Metohiju organizovala je sedmodnevni boravak na Tari za dve stotine dece iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije.

Mališani su podeljeni u dve grupe a prva grupa je 12. januara doputovala na Mitrovac na Tari. Osim bogatog sadržaja tokom boravka i niza sportsko-rekreativnih i edukativno-zabavnih aktivnosti, deci je obezbeđena i besplatna škola skijanja i oprema u vidu zimskih jakni i obuće za sneg.

Ovim putovanjem obuhvaćena su deca školskog uzrasta od trećeg do šestog razreda iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov dočekala je na Tari prvu grupu dece i tom prilikom istakla važnost ovakvih akcija za naše najmlađe sa Kosmeta.

– Svesni smo da naša deca na Kosovu i Metohiji žive i odrastaju u specifičnim uslovima, zbog čega se trudimo da im oplemenimo slobodno vreme. Mnogi od ovih mališana nikada nisu bila na planini i zato smo želeli da im ovo bude raspust za pamćenje. Važno je i da se naša deca sa KiM povežu i sa svojim vršnjacima iz centralne Srbije, da stvore prijateljstva i trajne veze, a mi ćemo im kao Kancelarija za KiM uvek biti podrška – kaže Miladinov.
Ona je posebno istakla i zadovoljstvo zbog činjenice da Kancelarija kontinuirano organizuje rekreativna putovanja za decu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije.

– Samo tokom prošle godine, Kancelarija za KiM je sa svojim partnerima organizovala putovanja za ukupno 360 dece iz južne srpske pokrajina.

Putovanja za decu

Samo tokom prošle godine, Kancelarija za KiM je sa svojim partnerima organizovala putovanja za ukupno 360 dece iz južne srpske pokrajina.