Pocetna Politika Udar na državu

Udar na državu

1623
0
Podelite

Aleksandar Vučić je predsednik svih građana Srbije i zato je pretnja atentatom na njega, udar na državu, rekao je Boban Perišić

Boban Perišić, načelnik Zlatiborskog upravnog okruga obratio se javnosti i kao načelnik i kao član Glavnog odbora SNS-a jer je osetio „jaku potrebu i moralnu i ličnu odgovornost“ povodom „neobičnog društveno-političkog fenomena“ koji je prisutan na javnoj sceni Srbije proteklih dana, a koji Perišić naziva „sramna vulgarizacija i banalizacija pokušaja atentata na predsednika Republike Srbije“. Prema rečima Perišića, čudno je da se ovakve stvari u Srbiji olako shvataju i da se zbijaju šale iako su Europol i nekoliko međunarodnih organizacija potvrdili da postoji pokušaj atentata, a opet s druge strane, kako navodi Perišić, i opozicionar Saša Janković koji je 2017. godine bio predsednički kandidat, potvrdio da je sve istina. Perišić smatra da je čudno da takva atmosfera vlada u Srbiji čija istorija „obiluje“ političkim ubistvima i atentatima zašta je naveo nekoliko primera, a najsvežiji je ubistvo predsednika Vlade Republike Srbije, Zorana Đinđića, 2003. godine.

-Atmosfera iz januara i februara 2003, jako podseća na ovu današnju kada se plasiraju teze da je ovaj atentat nečije prikupljanje političkih poena ili jeftini politički marketing iako svaki razuman čovek zna da Aleksandru Vučiću ovakav publicitet uopšte nije potreban. O njemu i njegovom radu najbolje govori spoljna politika, ostvareni rezultati u obnovi zemlje, infrastrukturi i u rastu BDP-a i td. – rekao je Perišić i istakao da nije iznenađen da opozicija plasira ove teze i da u trenutku kada se objavljuju detalji o organizaciji atentata na predsednika Republike Srbije, ona kandiduje za predstojeće izbore svog kandidata za predsednika Zdravka Ponoša, za koga se „dobro zna ko je, odakle dolazi, ko ga šalje“, navodi Perišić. On ističe da ga mnogo više brine odsustvo reakcije funkcionera SNS-a i to njihovo „zabijanje glave u pesak“ može da razume na dva načina.

-Jedan je strah tih istih funkcionera, i republičkih i na teritoriji Zlatiborskog upravnog okruga od mafije ili od osvete u slučaju obračuna sa kriminalnim grupama što donekle mogu da razumem, a drugi razlog je političko licemerje koje se odnosi na to da predsednika Aleksandra Vučića svi podržavaju onda kada se obnavljaju škole, bolnice, grade auto-putevi, kada se potpisuju ugovori i obezbeđuje novac, recimo, i za obilaznicu oko Užica i za tunel ispod Kadinjače i kada imamo najveća ulaganja u Zlatiborski okrug, da ne kažem u istoriji, ali u poslednjih trideset godina, sigurno. Dakle, kada se radi ovoliki broj kapitalnih objekata, prisutno je potpuno odsustvo podrške povodom ovog veoma značajnog bezbednosnog pitanja za Republiku Srbiju – rekao je Perišić i istakao da je Aleksandar Vučić predsednik SNS-a, ali i predsednik svih građana Srbije i zato je pretnja atentatom na njega, udar na državu. Perišić je javno pozvao sve funkcionere SNS-a, pre svega u Zlatiborskom upravnom okrugu, ali i u Srbiji, načelnike okruga, koalicione partnere kao i sve one koji su razumni u opoziciji da se jasno izjasne da li su za to da se u Srbiji održi ustavno-pravni poredak, da li su za zaštitu institucija, interesa srpskog naroda u zemlji i inostranstvu ili će svojim ćutanjem stati na stranu mafijaško-kriminalnih organizacija koje su potpomognute od mnogih stranih faktora, a jedan je iz susedne države.

– Predsednik Republike Srbije je institucija. Danas je to Vučić, nekada će to biti neko drugi. To je predsednik svih građana. Kada u Srebrnici napadnu Aleksandra Vučića, niko nije napao njega lično, već je napadnut predsednik Rpublike Srbije, a mi to olako shvatamo. Dakle, ako smo ozbiljna država, onda svaki pojedinac iz političkog života mora da preuzem svoju odgovornost – istakao je Perišić.