Pocetna Ekonomija Srpska privreda na sajmu u Moskvi

Srpska privreda na sajmu u Moskvi

672
0
Podelite

Na ovogodišnjem 29. sajmu „Prodekspo“ u Moskvi koji se održava od 7. do 11. februara, u okviru nacionalnog paviljona Srbije izvozne kapacitete promovisaće 13 srpskih kompanija koje se bave proizvodnjom mlečnih proizvoda, mesnih prerađevina, džemova, sokova, smrznutog i sušenog voća i povrća, konditorskih proizvoda, vina i rakija. Među njima su i užičke kompanije „Zlatiborac“, Mačkat, „Budimka“, Požega, BMN „Malinas“, Požega. Ove godine se na ovom sajmu očekuje učešće preko 2600 izlagača, a neke od zemalja, koje će se pored Srbije predstaviti sa svojim nacionalnim štandovima, su Italija, Argentina, Brazil, Španija, Irska, Severna Makedonija, Turska, Francuska, Portugalija, Moldavija, Urugvaj, Kazahstan, Jermenija Azerbejdžan, Uzbekistan.

Učešće srpskih kompanija u okviru najznačajnije međunarodne sajamske manifestacije prehrambenih proizvoda u Ruskoj Federaciji i regionu, tradicionalno organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije.

„Prodekspo “je najveća i najznačajnija specijalizovana izložba prehrambene industrije u Ruskoj Federaciji i Evroaziji koju poseti preko 70.000 posetilaca iz preko 110 zemalja.