Pocetna Politika SSP: Žrtve ekocida breze

SSP: Žrtve ekocida breze

969
0
Podelite

Gradski odbor Stranke slobode i pravde zahteva da se hitno rasformira gradska komisija nadležna za procenu na osnovu koje se vrši seča drveća, jer svojim nestručnim delovanjem vrši pravi ekocid u Užicu. Kako navode, “najnovije “žrtve“ novokomponovane SNS komisije, su breze koje su decenijama krasile dvorište Prve osnovne škole Kralja Petra II, u samom centru grada, za koje je ova komisija, a na sugestiju direktora Danijela Radevića, utvrdila da ugrožavaju bezbednost.

Građani Užica neće više trpeti samovolju SNS partijskih funkcionera i gledati kako se zelene površine uništavaju i nestaju, jedna za drugom. Nestao je i ogoleo Mali Park, uništili su zelene površine Velikog Parka i posekli velelepne borove, posekli su kapitalne primerke drveća na Plaži i drvorede na glavnoj i sporednim ulicama, nestalo je drveće oko Pozorišta. Sada su se okomili na školska dvorišta i na šumu iznad Muzeja, gde je prored sve vidljiviji. S druge strane gradonačelnica Mirjana Radivojčević se hvali desetinama hektara pošumljenih površina i stotinama novih zasađenih sadnica, samo se pitamo jesu to neki nevidljivi modeli, jer im građani Užica nikako ne ulaze u trag.

Zbog svega navedenog SSP Užice obećava građanima da će nakon promene vlasti naš grad ponovo postati zelena oaza. Smatramo da je drveće ukras svakog grada i naši najkorisniji sugrađani, jer su prave male fabrike za preradu opasnih stvari iz vazduha, koja traže samo malo svetlosti, vode i da budu ostavljeni na miru da rade svoj posao, dajući nam lepotu i kiseonik,” navodi se u saopštenju Gradskog dobra Stranke slobode i pravde.