Pocetna Društvo Sevojno: Rekonstrukcija magistralnog cevovoda u martu

Sevojno: Rekonstrukcija magistralnog cevovoda u martu

787
0
Podelite

U Sevojnu je najavljen početak radova na rekonstrukciji magistralnog vodovodnog cevovoda u dužini od  blizu dva kilometra za koji je raspisan tender. Završetak gradnje očekuje sredinom leta, a dok traju radovi Sevojničanima neće biti ugroženo vodosnabdevanje, jer će vodu imati sa starog cevovoda.Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević najavila je u narednih pet meseci niz aktivnosti vlasti u rešavanju višedecenijskih problema Sevojničana i velikog broja privrednika uz podatak da su za ovaj projekat “Vodovod” i Grad Užice izdvojili blizu 90 miliona dinara.

– Pored toga toga što će Sevojničani rešiti problem vodosnabdevanja sledi i realizacija niza projekta:  rekonstrukciju zdravstvene ambulante i nastavak daljih radova na   asfaltiranju ulica u samom centru Sevojna  kao i asfaltiranje putnih pravaca na periferiji Sevojna, unapređenje kulturnih i zabavnih sadržaja.kroz rad ustanova kulture i realizacija programa u Gradskoj opštini Sevojno – navela je gradonačelnica Užica.

Na novinarsko pitanje o izostanku sredstava Kancelarije za javna ulaganja gradonačelnica je rekla da je užički “Vodovod” pre dve godine predao projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju sevojničkog cevovoda, ali da lokalna samouprava nije više imala vremena da čeka  i doneta je odluka “Vodovod” i Grad sami krenu u realizaciju projekta.

Direktor užičkog “Vodovoda” Duško Ljujić naveo je da je magistralni cevovod promera “fi” 450 više od 15 puta u poslednje tri godine ostavljao Sevojničane bez vode.

-Sanacija kvarova na cevovodu zahtevala isključenje vode u celom Sevojnu i problem je bio veliki. Imali smo odobrenje i trebalo je da se radi projekat u 2020. godini, ali prosto zbog situacije sa koronom novac je preusmeren na druge strane. Veliki kvar pre mesec dana na ovom cevovodu zahtevao je rad u nemogućim uslovima i nismo mogli više da čekamo i odlučili smo da zajedno sa gradom uđemo u rekonstrukciju – izjavio je direktor “Vodovoda” Duško Ljujić. Najveći broj kvarova na cevovodu događao se u Ulici Braće Čolića.

On je potvrdio da je otvaranje ponuda 8. marta kada će se znati izvođač, da se početak radova očekuje u martu i da je rok za izvođenje radova 90 dana tako da “Vodovod” očekuje završetak radova sredinom leta.

Zorana Mihajlović u poseti Sevojnu 2018. godine

Rekonstrukciju magistralnog cevovoda u Sevojnu pre četiri godine najavila je ministarka Zorana Mihajlović koja je rekla da će biti finansiran sredstima iz odobrenog zajma Evropske investicione banke i da će tender biti raspisan u drugoj polovini 2018. godine kao i da će gradnja pasarele u Sevojnu omogućiti bezbedan prelazak dece iz Rujevca preko magistrale.