Pocetna Društvo Panić: Nisam PR vlasti!

Panić: Nisam PR vlasti!

1164
0
Podelite

Tokom najave radova na gradnji magistralnog cevovoda u Sevojnu dogodio se incident i napad na slobodno izveštavanje. Na pitanje novinarke portala Nova.rs Slavice Panić o obećanjima od pre četiri godine stranke na vlasti da će biti izgrađena pasarela preko magistrale u Sevojnu gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević (SNS) zamolila je Panić da joj ne postavlja pitanja koja se odnose na period kada nije bila na čelu Grada.

– Vi kao jedan nezavisan i objektivan novinar koji treba da izveštava afirmativno, pogotovo kao neko ko živi u gradu Užicu i želite svom gradu najbolje. Ja bih vas zamolila da mi u narednom periodu ne postavljate pitanja koja se odnose na period kada nisam bila gradonačelnik i nisam rukovodila gradom Užicem – rekla je Radivojević obraćajući se novinarki Panić. Ona je dodala da joj je poznato obećanje o gradnji pasarele, ali da u ovom projektu nisu bile samo aktivnosti vezane za grad Užice, već i da budu dobijeni uslovi od republičkih javnih preduzeća gde je došlo do stagnacije i problema u dobijanju uslova dok je Grad Užice preduzeo sve aktivnosti i trenutno završava projekat pasarele za koji je izrazila očekivanje da će biti rađen u naredne dve godine.

Na pitanje novinarke Panić šta znači “afirmativno izveštavanje” gradonačelnica Užica je odgovorila da objektivno i afirmativno izveštavanje znači reći javnosti da su u proteklih nekoliko godina Sevojničani dobili novi Kulturni centar, završenu sportsku halu OŠ “Aleksa Dejović”, da je urađeno i asfaltirano više od 30 putnih pravaca, završena kišna kanalizacija i kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u Ulici Braće Čolića, dobili moderno dečje igralište i da je obeleženo i urađeno više od sto praking mesta ….Na sve nabrojano Panić je reagovala i rekla da njen zadatak kao novinara i njenih kolega “nije da ne budu PR vlasti, već zaštitnici građana”. Panić kaže za “Infoeru” da ovo nije prvi put da joj se gradonačenica obraća na ovakav način i skreće pažnju šta bi trebalo da radi. U vezi današnjeg događaja Panić navodi da “gradonačenica Užica nije bila na čelu Grada ni kada je obećan projekat sevojničkog cevovoda pa je danas sazvala novinare da najavi rekonstrukciju”.

– Pitanja postavljam isključivo u službi građana, jer imaju pravo na to, i to je moj novinarski posao. Drago mi je što je gradonačelnica moj rad nazvala nezavisnim i objektivnim, obraćajući mi se sa “Vi” ali mi je žao što ni posle godinu dana koliko se nalazi na čelu Grada nije razumela šta je zadatak novinara – kaže za “Infoeru” Slavica Panić. Kaže da je njeno dosadašnje iskustvo pokazalo da medijske kuće koje dobijaju finansijska sredstva iz budžeta grada Užica uglavnom rade u cilju promocije aktuelne vlasti.

– Međutim, ni ja kao novinar niti medijska kuća za koju radim svoj posao ne vidimo iz tog ugla! Ne pristajem na to da je “istina” samo ono što kaže vlast i što se od novinara očekuje da je prenese – zaključuje novinarka Nova.rs iz Užica Slavica Panić.