Pocetna Društvo Novi krak gondole do Čigote

Novi krak gondole do Čigote

1124
0
Podelite

Očekuje se da do kraja godine biti raspisan tender za nabavku opreme za novi krak gondole do Čigote. U toku je izrada idejnog rešenja, izjavio je predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović za „Zlatiborske vesti“ i naveo: „Nadamo se da će možda, poučeni našim iskustvom, nastavak gondole krenuti ka Pribojskoj banji i Mokroj Gori.“

Opština Čajetina je krajem 2021. godine isplatila i poslednju ratu kredita za Gold gondolu, uz podršku milion evra obezbeđenih od strane Vlade Srbije.

-Bili smo istrajni i sada u prvoj godini rada gondole beležimo gotovo 300.000 prevezenih putnika, pola miliona prolaza na kapijama gondole a da pritom, zbog korone, gondola nije radila punim kapacitetom – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina za „Zlatiborske vesti“ i najavio:

-Videvši da se na vrhu Tornika stvaraju gužve, da kapaciteti staza ne mogu da podrže toliki broj zainteresovanih skijaša, došli smo na ideju da uradimo još jedan krak gondole i to od srednje stanice do vrha Čigote. Taj planinski masiv ima mnogo mogućnosti za adrenalinske sportove, za skijanje, tako da će nam stavljanje Čigote u funkciju biti jedan od narednih projekata. Sada radimo idejno rešenja za gondolu, pa se nadamo da ćemo možda do kraja godine raspisati tender za nabavku opreme za novi krak do Čigote. Nadamo se da će možda, poučeni našim iskustvom, nastavak gondole krenuti ka Pribojskoj banji i Mokroj Gori. To je još ranije bila ideja da zajedno radimo sa opštinom Priboj, ali i sa Mokrom Gorom i Kusturicom. Možemo na ovaj način da umrežimo Priboj i Mokru Goru, gde bi Zlatibor bio baza. To bi svakako poboljšalo turističku ponudu i Pribojske Banje i Zlatara i Mokre Gore. To bi bila dobraturistička ponuda regionalnog karaktera, sa auto putem i aerodromom, u potpunosti bi se mogla poboljšati slika Zlatiborskog okruga. Razvoj turizma i poljoprivrede, a uz industriju u Užicu, dali bi dobre efekte i za Srbiju, što bi bio primer i za druga mesta. Ako ste ekonomski nezavisni, onda ste i mentalno zdravi i možete razmišljati na pravi način o napretku. Zlatiborski okrug bi svakako bio pozitivan primer, iako je sam Zlatibor sigurno zamajac dobrog poslovanja – rekao je, između ostalog Milan Stamatović za „Zlatiborske vesti“.