Pocetna Kultura U planu 15 izložbi

U planu 15 izložbi

857
0
Podelite

Umetnički savet Gradske galerije „Milana Tucović“ odabrao je autore koji će u Požegi predstaviti svoja dela. U planu je 15 izložbi

Iako je zbog korona virusa Sportsko-kulturni centar privremeno ostao bez dva glavna izložbena prostora i u ovoj godini požeška likovna publika bići u prilici da pogleda dela velikog broja umetnika. Nekada alternativni prostor za izlaganja u holu bioskopa sada je postao glavni i tu će se odvijati izložbe planirane za ovu godinu. Umetnički savet Gradske galerije „Milana Tucović“ je odabrao autore koji će u Požegi predstaviti svoja dela. U planu je 15 izložbi, a publika će imati prilike da vidi radove i afirmisanih i mladih umetnike, a među njima će kao i svake godine biti Požežana, kaže Verica Radovanović iz Sportsko-kulturnog centra.

-Imaćemo pet do šest izložbi po pozivu i isto toliko po konkursu, ali i naše tradicionalne , kao što je Požeški salon na kojoj izlažu umetnici iz Požege ili imaju bilo kakvu vezu sa Požegom- izjavila je za Radio Požegu Verica Radovanović iz Sportsko-kulturnog centra. Požeška publika će imati priliku ove godine da uživa u delima, između ostalih, Jasne Opavski i Jelene Bursać, a po prvi put u junu, biće priređena i izložba radova koji budu nastali na likovnoj koloniji u Kaleniću. Prema rečima Verice Radovanović, neće izostati ni humanitarna izložba koju priređuje Udruženje za cerebralnu paralizu 3. decembra.