Pocetna Politika Ilić: Sevojno mora brže i bolje da se razvija. Stara obećanja vlasti...

Ilić: Sevojno mora brže i bolje da se razvija. Stara obećanja vlasti sustižu nova  

845
0
Podelite

Nosilac odborničke liste  Zdrave Srbije u Sevojnu ”Milan Stamatović – Zdravo da pobedi“ Avram Ilić kaže da u izbornoj kampanji i glasanje 3. aprila “stara obećanja vlasti sustižu nova“.

– Sa osvrtom na prethodni mandat kao odbornika opozicije i pogledom na novu izbornu listu vladajuće koalicije vidim da bitnijih promena nema, da će, ukoliko ostanu na vlasti, u Sevojnu sve ostati isto, da se i dalje ništa neće raditi kao i prethodnih osam godina koliko traju na vlasti. Doći će, pretpostavljam, nekoliko ministara, gradski čelnici i svi oni zajedno obećavaće isto kao i pre četiri, odnosno osam godina – navodi Ilić.

On podseća da je u predhodnom madatu kao odbornik Gradske opštine Sevojno i u mandatu odbornika Skupštine grada Užica u više navrata tražio, predlagao da se formira radna grupa koja bi radila na preuzimanju novih nadležnosti kako bi se budžet GO Sevojno povećao i kako bi Sevojničani mogli da odlučuju o Sevojnu što je i bila želja meštana na referendumu za gormiranje GO.

-Svi predlozi su odbijeni, bez obrazloženja, i  mogu da kažem da vlast u Užicu i vlast u Sevojnu nisu dovoljno radili u interesu Sevojničana. Sevojno može i treba mnogo brže da se razvija, Zdrava Srbija ima program ima političku volju i učinićemo sve kako bi napokon nakon osam godina od formiranja Sevojno zaista postane gradska opština – dodaje on. Ilić kaže da je “pored  preuzimanja nadležnosti koja su osnov da se kao lokalna samouprava Sevojno razvija neophodno formirati i javne ustanove“.

– Svedoci smo da je renovirana ”Stara škola” da je objekat završen ali nije priveden nameni, da se ne koristi, da je sportska sala završena ali nije privedena nameni i postoje niz drugih problema sa kojim se susreću naša kulturna, sportska i druga udruženja. Naša namera je  ukoliko dobijemo poverenje građana da formiramo javnu ustanovu ”Kulturno Sportski Centar” (KSC) u gradskoj opštini Sevojno, čije bi sedište bilo u Staroj školi i koja bi podsticala razvoj sportskog, kulturnog i društvenog  života u Sevojnu. KSC Sevojno bi mogao, uz saradnu sa ostalim lokalnim samoupravama, da organizuje mnoge manifestacije poput kulturnog leta, izložbi, predstava, literarnih konkursa sportskih turnira, takmičenja i mnoge druge  događaje.

Takođe želimo da Sevojničane približimo Sevojnu, da meštani iz naselja Gajeva napokon dobiju put ka Sevojnu.  Izgradnja puta Gajevi – Rujevac imao bi veliki značaj, kako za stanovnike  tih naselja tako i za druge meštane okolnih sela i naselja. Pored ove saobraćajnice izgradnja pasarele preko magistralnog puta biće među prvim prioritetima – navodi Ilić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima. On dodaje da će o ovim i mnogim drugim projektima koje kao odbornici Zdrave Srbije planiraju  u GO Sevojno govoriti u narednim danima tokom kampanje i izražava očekivanje da će ih nakon izbora i realizovati,  jer tvrdi da Sevojno može i treba mnogo brže da se razvija nego što je sada slučaj.