Pocetna Kultura Izložba studenata Pedagoškog fakulteta u Užicu

Izložba studenata Pedagoškog fakulteta u Užicu

1022
0
Podelite

Izložba radova tri generacije studenata Pedagoškog fakulteta u Užicu otvorena je povodom predstojećeg Dana fakulteta. Postavku čini preko 70 radova i taktilnih knjiga nastalih na predmetu likovne tehnike.

-Budući učitelji i vaspitači svojim radovima- slikama, crtežima, taktilnim knjigama i maskama su pokazali da mogu spremno da pokrenu decu na stvaralaštvo.Nije cilj da decu nauče da crtaju kopirajući stare majstore i savremene umetnike već da ih motivišu na stvaranje novog, originalnog i autentičnog-rekla je doc.dr Kristinka Selaković.

Aleksandar Mitrović, slikar i asistent na fakultetu rekao je da se ova izložba može sagledati kao dečja igra samih studenata. U stvari kroz stvaranje likovnih radova „preslišavaju“ se igre iz detinjstva“.

-Radovi su sastavljeni iz mnogo elemenata pa se mogu predstaviti i kao grupni rad. U toku izrade radova studenti su istraživali  domaće i strane umetnike koje mogu primeniti u likovnim aktivnostima-rekao je Mitrović.

Svi radovi su nastali tokom epidemije koronavirusa a Danica Borisavljević, studentkinja četvrte godine smer vaspitač govoreći o svojim radovima, ističe da je ovo za sve bio izazov zbog različitih likovnih tehnika.

Radovi su rađeni na daljinu, tako da za studente konkretna izrada i izložba predstavljaju značajno iskustvo za budući rad za decom.