Pocetna Politika Ilić: Ne mora sve da bude u Užicu, Sevojnu više nadležnosti

Ilić: Ne mora sve da bude u Užicu, Sevojnu više nadležnosti

1043
0
Podelite

Odbornička lista Zdrave Srbije ,”Milan Stamatović-Zdravo da pobedi-Avram Ilić” na lokalnim izborima u Sevojnu nastupa pod rednim brojem dva.

U razgovoru sa gradjanima na štandu u centru Sevojna predstavljala je svoj program koji je baziran na decentralizaciji, jer kako kaže nosilac liste Avram Ilić smatraju da pojedine nadležnosti užičke Gradske uprave treba preneti u nadležnost Gradske opštine Sevojno kako bi odbornici u lokalnoj samoupravi
mogli da odlučuju o bitnim pitanjima za život Sevojničana.

– Svedoci smo da je izgrađena Sportska sala koja nije u funkciji, renovirana Stara škola u Kulturni centar koji takođe nije u funkciji i smatramo da opštinska vlast treba više da se bavi pitanjem Sevojna kako bi se u njemu odvijao odgovarajući kulturni, društveni i sportski život. – navodi Ilić i dodaje da sportska društva i klubovi u Sevojnu zaslužuju više pomoći zbog uspeha koje postižu što bi bila značajna podrška za dalji napredak.

On je pozvao Sevojničane da na izborima daju poverenje odborničkoj listi Zdrave Srbije, zato što se u prethodnom periodu ova opcija snažno zalagala za Sevojno postane Gradska opština u punom kapacitetu što će nastaviti da čini u lokalnoj Skupštini.

– Naš cilj je da Sevojno postane Gradska opština u pravom smislu i da o Sevojnu odlučuju Sevojničani – ističe Ilić i podseća da je Zdrava Srbija i protestima branila interese Sevojničana kada je došlo do gašenja pedijatrije početkom godine.

– I to je odlika i oblik decentralizacije, primer rada pedijatrije. Ne mora sve da bude u Užicu, hoćemo da se svakom u Sevojnu omogući da brže i lakše ostvaruje svoja prava, posebno u pogledu zdravstvene zaštite. Ali mislimo i na administrativne poslove, izdavanje lične karte, vozačke dozvole, poreska rešenja,sve to Sevojničanima treba omogućiti da obave u Sevojnu što bi bila olakšica kako bi ove potrebe ostvarili u svojoj lokalnoj samoupravi – dodaje nosilac lise Zdrave Srbije na lokalnim izborima u Sevojnu
3. aprila na kojima učestvuje ukupno šest odborničkih lista koalicija i stranaka.