Pocetna Društvo Stefanović u poseti “Prvom Partizanu”

Stefanović u poseti “Prvom Partizanu”

892
0
Podelite

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović posetio je juče fabriku namenske industrije “Prvi Partizan” u Užucu, gde je obišao proizvodne pogone i pogon u izdradnji na Dautovcu.

“Postrojenje će uskoro biti napravljeno u najbezbednijim uslovima i nadamo se da će biti otvoreno do kraja godine gde ćemo moći da preselimo deo proizvodnje, a ovde upraznimo hale za moguću investiciju i proširenje proizvodnje”, rekao je Stefanović.

On je naveo da je razgovarao sa menadzmentom fabrike o investicijama, koje bi omogućile da se puste nove linije za najtraženiju municiju na tržištu, što će omogućiti fabrici da više ponudi za izvoz, ali i da se razmatra kako da se više novca zaradi za našu zemlju, a samim tim da se uposli više ljudi i povećaju im se plate.

“Ovde su prosečne zarade prilično visoke u odnosu na prosek Srbije, ali to je zahvaljujući dobrom radu fabrike koja može da zaradi za Srbiju i četiri do pet miliona evra na godišnjem nivou”, kazao je ministar odbrane, koji je dodao da je razgovarao i sa predstavnicima sindikata.

Stefanović je rekao da će sa predstavnikom nadzornog odbora razgovarati i sa predstvnicima drugih namenskih industrija, od kojih “Prvi Partizan” kao fabrika finalnog proizvoda zavisi, kako bi se što više usmerilo u proizvodnju domaće namenske industrije.

“Zahvalan sam što rade i u tri smene kad zahtevaju potrebe vojske, a ponosan sam što su sa novopostavljeni pogoni za municiju 12,7 mm vrlo brzo ušli u osvajenje te proizvodnje i danas pravimo svoje zrno na više mesta u Srbiji”, rekao je Stefanović.

On je očekuje i osvajanje proizvodnje kalibra 14,5 milimetara koji je deo razvojnih projekata.

“Drago mi je što vidim da razmišljaju kako će, ono što će biti potrebe za pet, deset ili petnaest godina, biti deo proizvodnje “Prvog Partizana””, zaključio je ministar.