Pocetna Kultura „Snaga vode“ u radovima učenika

„Snaga vode“ u radovima učenika

801
0
Podelite

Prvo mesto na literarnom konkursu osvojila je Iva Pucarević, OŠ “Dušan Jerković” , a na likovnom Mija Stanić, OŠ “Bogosav Janković” iz Kremana

Na tradicionalni konkurs užičkog JKP “Vodovod” i RCU Užice za učenike osnovnih škola pristiglo je 255 likovnih i 19 literarnih radova. Učenici su crtali i pisali na temu “Snaga vode”, a najboljima su na Svetski dan voda uručene nagrade.

Na literarni konkurs prvu nagradu osvojila je Iva Pucarević, učenica OŠ “Dušan Jerković” , drugu nagrada pripala je Jovanu Gogiću, iz Prve osnovne škole kralja Petra Drugog, a treća Dimitriju Mijailoviću, učeniku OŠ “Slobodan Sekulić”.

Žiri za literarne radove činili su Branko Nikolić, profesor srpskog jezika i književnosti, dr filoloških nauka Valentina Zlatanović Marković i Darko Ranković, profesor razredne nastave.

Na likovnom konkursu prvo mesto osvojila je Mija Stanić, učenica OŠ “Bogosav Janković” iz Kremana, drugo je pripalo Anji Lukić iz OŠ “Stari Grad” , a treće Borisu Srediću iz OŠ “Nada Matić”.

U žiriju za likovni konkurs bili su Ana Lazić, dipl. keramičar, Jelena Luković i Sofija Bunardžić, dipl. slikarka-keramičarka.

U JKP “Vodovod” i RCU Užice su izuzetno zadovoljni odzivom učenika na konkurs, jer kako ističu iz godine u godinu pristiže sve više radova, što pokazuje da su učenici zainteresovani za teme koje se odnose na očuvanje životne sredine i svih njenih resursa, a naročito vode.