Pocetna Sport Pobeda Olivere Jevtić

Pobeda Olivere Jevtić

857
0
Podelite

U konkurenciji seniorki Olivera Jevtić prva je stigala na cilj Ostroškog polumaratona sa rekordom staze. Drugo mesto zauzela je Kenijka Kimani Lucija. Olivera, koja je državna rekorderka u ovoj disciplini, bila je i promoter ovogodišnjeg polumaratona na kom je učestvovalo 250 atletičara

U subotu, 2. aprila, održan je peti Ostroški polumaraton. Start je bio u Nikšiću ispred Saborne crkve Sv.Vasilija Ostroškog, a cilj u manastiru Ostog. Čast, zadovoljstvo i privilegija da bude promoter ovogodišnjeg Ostroškog polumaratona pripala je Užičanki Oliveri Jevtić, državnoj rekorderki u ovoj disciplini.

Olivera je na startu pozdravila sportiste, ohrabrila ih i krenula sa njima kao takmičarka do manastira Ostrog 21 km. U konkurenciji seniorki Olivera je prva stigala na cilj sa rekordom staze. Drugo mesto zauzela je Kenijka Kimani Lucija.

-Olivera se za ovu trku specijalno spremala šest nedelja u Keniji u režiji Srpskog atletskog saveza i Grada Užica i ako se dan po jutru poznaje, Olivera je dobro počela i otvorila sezonu sa prvim mestom i rekordom – navode u užičkom AK „Mladost“.

U Nikšiću je danima padala kiša, ali kada su startovali maratonci njih 250, kiša je stala i sunce se pojavilo, kažu da je to delo i pomoć sportistima Svetog Vasilija Ostroškog.