Pocetna Sport Užičkim strelcima 19 medalja

Užičkim strelcima 19 medalja

690
0
Podelite

Članovi Streljačkog kluba Aleksa Dejović imali su uspešan vikend u Valjevu gde je održano Regionalno prvenstvo zapadne Srbije  i Finale lige zapadne Srbije. U pojedinačnoj konkurenciji osvojili su osam zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane medalje, dok su ekipno osvojili po jedno zlato i bronzu, a dva srebra.

Prvog dana, u disciplini vazdušni pištolj, Olga Stojanović osvojila je  zlatnu medalju u kategoriji pionirki, dok su ekipno pionirke zauzele treće mesto.

U kategoriji pionira, takođe, discipli na vazdušni pištolj, ekipno, pioniri su osvojili zlato. Mateja Tripković zauzeo je prvo, a Veljko Mitrović drugo mesto, Osim toga, pioniri SK „Aleksa Dejović“ u disciplini vazdušna puška osvojili su drugo mesto.

U seniorskoj konkurenciji, u pojedinačnom plasmanu, Milenko Matović iz SK „Aleksa Dejović“ osvojio je treće, dok je seniorskoj ekipi pripalo drugo mesto.

Drugog dana, u Valjevu, na Finalu lige, članovi SK „Aleksa Dejović“ odneo je brojne medalje. U kategoriji pionira, Veljko Mitrović osvojio je prvgo mesto, dok je za kadete i mlađe juniore bio drugi i odneo dve srebrne medalje.

Mateja Tripković, u kategoriji pionira zauzeo je treće mesto, ali je zato osvojio zlato u kategoriji kadeta i kategoriji mlađih juniora. Lazar Stojanovski osvojio je treće mesto u konkurenciji kadeta i treće mestro za mlađe juniore.

Što se devojaka tiče, Olga Stojanović dominira i dalje na svim streljačkim takmičenjima, pa je tako i na Finalu lige odnela tri zlatne medalje u sve tri kategorije, pionirke, kadetkinje i mlađe juniorke. Olga je, takođe, i najuspešnija učesnica nacionalnog šampionata. Postala je prvakinja Srbije i u kadetskoj i u konkurenciji mlađih juniorki pištoljem na prvenstvu Srbije za mlađe kategorije, održanom od 2 do 3. aprila u Beogradu.