Pocetna Bajina Bašta Vidikovac na Drini

Vidikovac na Drini

1014
0
Podelite

Odobrena republička sredstva za nabavku osam električnih bicikli koje će biti iznajmljivane u Turističkom info centru

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je kroz projekat TO regije Zapadna Srbija, Turističkoj organizaciji „Tara-Drina“ odobrilo sredstva za komletnu rekonstrukciju i dogradnju izuzetno posećenog vidikovca „Kapija Podrinja“. Pored uređenja ove lokacije u okviru istog ovog projekta odobrena su i sredstva za nabavku osam električnih bicikli koje će biti iznajmljivane u Turističkom info centru što će pored dodatnih sadržaja dati novi impuls razvoju eko turizma na ovom području.

Na lokaciji „Kapija Podrinja“ trenutno postoji vidikovac površine od 20 metara kvadratnih koji će biti rekonstruisan, odnosno, biće zamenjeni drveni elementi konstrukcije i ograda.

-Novo funkcionalno rešenje je bazirano na dogradnji još jednog dela vidikovca koji bi bio spušten tri metra u odnosu na postojeći i koji se oprema urbanim mobilijarom u vidu strukture za sedenje i ležanje. Projektom se radi i drvena ograda na rubu novoizgrađenog dela vidikovca kao i duž stepenica koje do njega vode – ističu u TO „Tara-Drina“.