Pocetna Društvo Užičke demokrate proslavile Đurđevdan

Užičke demokrate proslavile Đurđevdan

1112
0
Podelite

Užički odbor Demokratske stranke danas je obeležio stranačku slavu – Đurđevdan, a među gostima su bili  predstavnici gotovo svih odborničkih grupa užičke Skupštine i brojni prijatelji i simpatizeri  stranke.

Domaćin slave bio je Branko Ilić, potpredsednik Gradskog odbora DS-a koji je čestitajući  Đurđevdan istakao sabornost kao način ponašanja i primer koji treba da sledimo. On je dodao da će se DS i ubuduće zalagati za sabornost jer je sloga ono što nam najviše nedostaje.

– Slava u Srba je tradicija i živi vekovima, a njena osnovna karakteristika je sabornost. Danas smo se okupili sa našim članovima, nekadašnjim predsednicima, političkim prijateljima i saradnicima da obeležimo Đurđevdan. U svakom domu koji slavi Đurđevdan danas će se okupiti ljudi raznih političkih orijentacija, ali smo svi za jednom trpezom i molimo za napredak – rekao je Ilić poželevši članstvu i svim vernicima srećnu slavu, pregršt zdravlja i veselja i onoga što nam najviše nedostaje – sloge.

Potpredsednik DS-a Branimir Jovančićević istakao je da mu je posebno drago što je na Đurđevdan sa užičkim demokratama.

– Na slavu su došli ne samo članovi i simpatizeri DS-a, već i građani da u ovom svečanom danu budu zajedno sa nama. Na ovaj način DS pokazuje privrženost građanskoj Srbiji, pravoslavnoj Srbiji i svim građanima raznih veroispovesti – rekao je prof.dr Jovančićević koji je kao rođeni Užičanin pored stranačkih kolega svim sugrađanima koji slave Svetog Đorđa čestitao slavu.

Predsednik užičkog odbora DS-a dr Željko Bacotić uz čestitke poželeo da danas politika ostane po strani, jer je kako je dodao možda previše ima u našim životima i da praznik kakav je Đurđevdan bude dan za slavlje i druženje bez obzira na političku opredeljenost.

Za slavskom trpezom u sedištu DS-a u Tržnom centru “Pariz” pored gostiju i simpatizera stranke bili su i nekadašnji predsednici užičkog odbora DS-a Miroslav Martić i Milomir Sredojević, Dragoljub Stojadinović, zamenik gradonačelnika, predstavnici “Zdrave Srbije”, “Zavetnika”, nevladionog sektora i drugi.

Centralno obeležavanje Đurđevdana, krsne slave Demokratske stranke biće održano u Čačku.