Pocetna Ekonomija Dobar odziv

Dobar odziv

894
0
Podelite

Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga sa partnerima Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Energisom organizovala je besplatan trening za pisanje projektnih predloga za zaposlene u malim i srednjim preduzećima17. i 18. maja u hotelu „Palisad“ na Zlatiboru koji je okupio 25 učesnika, predstavnika MSP iz Zlatiborskog okruga

Cilj treninga bio je da se učesnicima pruže osnovna znanja o projektnom planiranju, procesu izrade projektnih predloga, načinu formulisanja projektne ideje, te upoznavanje sa projektnim elementima. Trening je otvorila i učesnike pozdravila Ana Lapčević, direktorka RPK Zlatiborskog upravnog okruga, a edukaciju za pisanje projektnih predloga je realizovao Asmir Kosovac iz Sarajevske regionalne razvojne agencije, ekspert za pisanje projektnih predloga.

Trening je realizovan u okviru projekta ENHANCE koji se implementira u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020, radi jačanja ekonomskog rasta i održivih mogućnosti zapošljavanja u industrijskim malim i srednjim preduzećima (MSP) na prekograničnom području Sarajevske makroregije i Zlatiborskog okruga. Učesnici su posle završetka obuke dobili sertifikat o učešću na treningu.

Telo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU), Republike Srbije.