Pocetna Politika I “Jedinstvena Srbija” u vlasti

I “Jedinstvena Srbija” u vlasti

1011
0
Podelite

Sednica na kojoj će biti izabrani predsednik sevojničke skupštine i imenovan sekretar najavljena je za 2. jun. Vladajuća većina u Sevojnu ima 11 odbornika, a opozicija osam mandata od ukupno 19 mesta koliko ih ima u novom sazivu

Konstitutivna sednica Gradske opštine Sevojno zakazana je za četvrtak, 2. jun ove godine. Sednicom će predsedavati predsednik Skupštine u prethodnom mandatu Nikola Gogić (SPS) koji je i najstariji odbornik ovog saziva sevojničke Skupštine. Prema njegovim rečima na dnevnom redu sednice nalazi se izbor predsednika Skupštine gradske opštine i imenovanje sekretara.

-Posle sednice 2. juna biće zakazana nova na kojoj će biti izabran predsednik Gradske opštine i članovi Opštinskog veća. Nadam se da ćemo konstituisanje završiti u narednih petnaest dana – kaže Gogić.

Pojedine lokalne samouprave su na istoj sednici izabrale i skupštinske i izvršne organe. Naš sagovornik kaže da je to po njemu pravno neodrživo.

-Na sledećoj sednici bira se predsednik Skupštine koji zakazuje sledeću sednicu na kojoj će biti izabran predsednik Gradske opštine i predlaže članove Gradskog veća. Zna se šta je redosled stvari – navodi predsedavajući sevojničke Skupštine.

On kaže da su aktivnosti koje su obećane biračima u toku što se tiče gradnje vodovoda i cela ulica Heroja Dejovića je praktično raskopana, a trećina cevi postavljena. Započeta je rekonstrukcija ambulante na kojoj su zamenjeni vrata i prozori i rekonstrukcija će biti završena do kraja juna.

Vlast i opozicija

Na lokalnim izborima u Sevojnu najviše glasova dobila je koalicija predvođena SNS-om koja je osvojila 10 mandata i u kojoj socijalisti imaju dva odbornička mesta. Zdrava Srbija ima četiri mandata u sevojničkom parlamentu, Ujedinjeni za Sevojno DS-SSP dva i po jedan “Zavetnici”, SRS i “Jedinstvena Srbija” koja je shodno sklopljenom sporazumu postala deo vladajuće većine i koja je na lokalnim izborima što je za mnoge bilo iznenađenje nastupila samostalno.