Pocetna Društvo Slava i izložba u RCU

Slava i izložba u RCU

562
0
Podelite

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Užice(RCU) obeležena je slava Sveti Ćirilo i Metodije. Ujedno je otvorena i izložba „Matematika i priroda“ a organizovana je i humanitarna akcija za prikupljanje sredstava za socijalno ugroženu decu.

Sveti Ćirilo i Metodije su širili pismenost i hrišćanstvo pa su na predlog sveštenika Dušana Tomića od prošle godine oni zaštitnici i slava RCU.

-Regionalni centar je izrastao u ozbiljnu ustanovu obrazovanja uvažavajući sve trendove u ovoj oblasti dajući značajan doprinos u gradu. Pismenost, obrazovanje i nauka su temelj svakog, pa i našeg društva-rekao je Miodrag Petković, član Gradskog veća otvarajući izložbu.

Milena Vićević, direktorka RCU istakla je da izložbom „Matematika i priroda“, Načni klub obeležava manifestaciju – Maj, mesec matematike u saradnji sa Centrom za promociju nauke Beograd. Izložba je otvorena do 31. maja od 8 do 20 časova za učenike, nastavnike i sve zainteresovane posetioce.

-U proteklom periodu konkurisali smo sa 22 projekta kod Centra za promociju nauke i odobrena su četiri projekta s obzirom da su ograničena sredstva. Projekti će biti realizovani do kraja ove godine, ali smo do sada već realizovali nekoliko projekata i radionica- navela je Vićević.

U programu su učestvovali učestvovali Danilo Tomić, guslar, učenice Medicinske škole Jelena Lazović i Katarina Vučković i Todor Aleksić, učenik Muzičke škole.