Pocetna Politika Gogić predsednik Skupštine gradske opštine Sevojno

Gogić predsednik Skupštine gradske opštine Sevojno

939
0
Podelite

Verifikacijom odborničkih mandata u Sevojnu je konstituisana Skupština gradske opštine koja ima 19 odbornika. Za predsednika je izabran Nikola Gogić (SPS) koji je i u prethodnom mandatu obavljao ovu dužnost, a za sekretara imenovana diplomirani pravnik Slavica Marić.

Kandidat za predsednika Skupštine gradske opštine Sevojno bio je i Avram Ilić iz Zdrave Srbije koga je predložilo osam opozicionih odbornika.  Na čelu komisije za verifikaciju mandata bio je odbornik DS-a Bogosav Mihailović koji je tokom izbora predsednika Skupštine predsedavao sednicom. Naredna sednica na kojoj će biti izabran predsednik Gradske opštine Sevojno i imenovani članovi Opštinskog veća Sevojna zakazana je za 10. jun.

Svečanoj sednici prisustvovali su i članovi gradskog rukovodstva među kojima gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, predsednik Gradske skupštine Užica Branislav Mitrović, zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović i pojedini članovi gradske vlade.

Predsednik Skupštine gradske opštine Nikola Gogić zahvalio je na poverenju  građanima koji su podržali i u Sevojnu listu koja je kako je naveo “dobitnička u celoj Srbiji”  i odbornicima na ukazanom poverenju.

-Nadam se da ćemo i u narednom periodu obaviti sve zadatke, ne gledajući stranački i ideološki, već u interesu kvaliteta života svih građana. Obećali smo pre izbora da ćemo raditi magistralni cevovod i Ambulantu. Vodovod se radi u punom profilu i to je ulaganje od 80 miliona dinara. Grad Užice je izdvojio 10 miliona za sanaciju Ambulante. U planu je uređenje autobuskih stajališta od stanice i još mnogo drugih detalja u Sevojnu. Završen je i projekat za pešačke prelaze sa zaustavljačem za bezbedan prelaz preko magistrale  meštana Rujevca, za Železničku stanicu,  Terazije i kod Valjaonice aluminijuma – naveo je Gogić.

Odbornici vladajuće većine SNS-SPS-JS imaju 11 mandata, dok je u opoziciji osam odbornika i to Zdrava Srbija 4, DS-SSP-2,  Zavetnici 1 i SRS 1 mandat.

Protivkandidat za predsednika Skupštine gradske opštine Avram Ilić iz Zdrave Srbije čestititao je Gogiću na izboru i poželeo rad u interesu građana Sevojna.

-Želim da u novom mandatu ova Skupština preuzme nove nadležnosti za šta ćemo se kao odbornici Zdrave Srbije zalagati – rekao je Ilić koji je šef ove odborničke grupe. On je dodao da će se njegova stranka kao opoziciona zalčagati za prenose skupštinskih sednica i izveštavanje o svemu što je u interesu građana.

Odbornik Jedinstvene Srbije Milan Babić kaže da je prvi put odbornik u sevojničkom parlamentu i da će se svojski potruditi da Sevojno dobije svoje lepše lice.

-Kao odbornik trudiću se da svi građani Sevojna budu jednaki i imaju ista prava  i da Sevojnu vratimo lepe stvari – kaže Milan Babić (JS).

Funkciju predsednika Gradske opštine Sevojno u prethodnom mandatu je obavljao profesor Ivan Marić (SNS), a kao kandidat za ovu funkciju pominjano je ime ekonomiste Mirjane Đurić, koja je bila nosilac liste u Sevojnu stranaka vladajuće koalicije.