Pocetna Društvo Zaseda užička Gradska skupština

Zaseda užička Gradska skupština

838
0
Podelite

Na dnevnom redu sednice Gradske skupštine Užica koja je zakazana za četvrtak 9. jun nalazi se prvi rebalans užičkog budžeta koji je uvećan za 430 miliona i projektovan na 4,2 milijarde dinara. Razlog uvećanja budžeta su povećani tekući prihodi, pre svega od poreza  na zarade i transferi iz Republike za finaniranje infrastrukturnih projekata.

Na 18. sednici odbornici će razmatrati završni račun za prošlu godinu sa izveštajem o reviziji koju je uradila Državna revizorska institucija. Na dnevnom redu su i izveštaji o poslovanju nekoliko javnih preduzeća. U prvom tromesečju negativno su poslovali “Vodovod”, “Stan”, Bioktoš i “Gradska toplana”. Jedna od tačaka odnosi se i na brisanje iz registra ogranka  “Sportisimo” JP “Veliki park” koji je bio registrovan za ugostiteljske usluge, pripremanje hrane i posluživanja pića.

Za vršioca dužnosti direktora Centra za socijalni rad predložena je Ana Urošević koja je i do sada obavljala ovu funkciju.

Pred odbornicima će se naći i predlog odluke o uspostavljanju saradnje između grada Užica i egipatskog grada Asuana.

Početak osamnaeste sednice koju je zakazao predsednim Skupštine Branislav Mitrović je u 10 časova u svečanoj skupštinskoj sali.