Pocetna Društvo Javni poziv za instruktore za potrebe popisa stanovništva

Javni poziv za instruktore za potrebe popisa stanovništva

567
0
Podelite

Republički zavod za statistiku uputio je javni poziv svim zaiteresovanim kandidatima da se od 24. juna (od 9.00 časova) do 3. jula 2022. godine (do 20.00 časova) prijave za posao instruktora za potrebe sprovođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti isključivo popunjavanjem elektronske prijave na veb-sajtovima Republičkog zavoda za statistiku www.stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs.

Zadaci instruktora su da prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače, i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni, daju im potrebna uputstva i pomažu im u radu i rešavanju spornih situacija tokom popisivanja. Jedan instruktor je, u proseku, zadužen za monitoring rada sedam popisivača.

Period angažovanja je od 23. avgusta do 31. oktobra ove godine, a potrebno je da kandidati ispune opšte uslove koji su definisani u javnom pozivu, kao što je potrebno da su državljani Republike Srbije, da su najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, da imaju prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji, da imaju stečeno najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje i da nisu osuđivani na kaznu zatvora od najmanje šest meseci, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak. Potrebno je da kandidati poznaju i rad na računaru. Sa izabranim kandidatima zaključuje se Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca, odnosno čiji poslodavac nije Republika Srbija).