Pocetna Ekonomija Prerađivači Zlatiborskog okruga na prvom „Berry festivalu“

Prerađivači Zlatiborskog okruga na prvom „Berry festivalu“

721
0
Podelite

Na prvom „Berry festivalu“, domaće voće i proizvode od jagodičastog voća predstavilo je više od 20 srpskih proizvođača iz cele Srbije među kojima i tri kompanije iz Zlatiboraskog okruga

Prvi „Berry festival“ jagodičastvog voća u Begoradu održan je 2. jula na platou ispred tržnog centra „Galerija“. Festival je imao za cilj promociju srpskog jagodičastog voća i povezivanje proizvođača, prerađivača i kupaca na domaćem i stranom tržištu, kao i dalji razvoj sektora po kome je Srbija poznata širom sveta. Privredna komora Srbije i Studio „Pelgrin“ bili su organizatori festivala uz podršku GIZ-a, Turističke organizacije Srbije, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dunav osiguranja, Beograda na vodi i TC „Galerija“.

Na festivalu, od devet do 22 časa, domaće voće i proizvode od jagodičastog voća predstavilo je više od 20 srpskih proizvođača iz cele Srbije. Na ovogodišnjoj manifestaciji svoje proizvode predstavile su i tri kompanije sa Zlatiborskog okruga. Kompanija „Rubus Hill“ iz Ivanjice predstavila je svoj novi prooizvod „Pulp up“ pulpa ili voćno pire od maline, kupine i jagode. Rakiju od šumske jagode „Fragoliju“ zatim liniju tradicionalnih i voćnih rakija i likera i edicija voćnih vina „Forest“, kao i prirodni voćni sokovi edicije „Doživi voće 100%“ predstavila je kompanija „Floriva“ iz Ivanjice. Kompanija iz Prijepolja ES „Komerc“ takođe, je izlagala svoje proizvode od jagodičastog voća, džem od malne i kupine i voćne sokove od jagodičastog voća bez šećera i konzervansa.