Pocetna Društvo Zamena toplovoda i radovi u kotlarnici“Blok Zlatibor”

Zamena toplovoda i radovi u kotlarnici“Blok Zlatibor”

670
0
Podelite

Užička toplana koristi leto za remont postrojenja u koji će biti uloženo oko deset miliona dinara. Pored radova na zameni toplovoda u toku je i remont  kotla u “Bloku Zlatibor”

Na platou ispred Pozorišta izvode se radovi na zameni toplovoda kako bi toplana obezbedila pouzdan prenos toplotne energije tokom naredne zime do stanara u Marije Mage Magazinović i Topličkoj.

-Zbog prošlogodišnje havarije odlučili smo da ponovo otvorimo toplovod na platou i uradimo sve potrebne provere  radi prevencije. U toku je zamena toplovoda, dela koji je bio problematičan i za koji su potrebni ozbiljniji radovi.  Potrebno je zameniti oko četrdesetak metara cevi. Želimo da predupredimo moguće havarije i došli smo do zdravih cevi – kaže direktor JKP “Gradska toplana Užice” Branko Filipović koji objašnjava da se raniji kvar dešavao na kolenu, odnosno račvanju cevi koje toplotnu energiju prenose do zgrada u Ulici Marije Mage Magazinović i prema Jug Bogdanovoj iz kotlarnice “Blok Zlatibor”.   On kaže da se radi o zoni koja je jako “nezgodna” sa tehničke strane i da je zbog dotrajalosti cevi i kvarova ceo potez ostajao bez grejanja. “Gradska toplana” planira i da sa druge strane platoa otvori radove, kod službenog ulaza u Pozorište   kako bi tehnička ekipa proverila stanje toplovoda u ovom delu.

Ukoliko utvrdimo bilo šta sumljivo menjaćemo i taj toplovod – kaže direktor užičke toplane.  Filipović dodaje da se remont postrojenja  odvija po planu i da se radovi na “otvorenom” privode kraju. U kotlarnici “Bloka Zlatibor” odvija se zahtevna rekonstrukcija jednog “minelovog” kotla.

Radovi na kotlu će biti završeni do kraja septembra, a ukupno za remont postrojenja Gradska toplana će ovog leta uložiti oko deset miliona dinara – dodaje Filipović.