Pocetna Servisne informacije “Međaj” u sistemu naplate

“Međaj” u sistemu naplate

833
0
Podelite

Početak naplate parkinga kojim gazduje “Bioktoš” je od ponedeljka 18. jula. Važe cene parkiranja u drugoj zoni u kojoj je višesatna karta 100, a jedan sat 25 dinara

Gradsko veće Užica donelo je odluku kojom se određuju posebna parkirališta za putničke automobile, za čije korišćenje se plaća naknada i komunalna taksa, tako što se kategorišu prema zonama i dozvoljenom vremenu parkiranja. Utvrđene su dve zone, a novina u parkiralištima koja pripadaju drugoj zoni je na Međaju i prostoru nekadašnjeg buvljaka. U ovoj zoni parkiralište se koristi bez vremenskog ograničenja, dok je u prvoj zoni vreme ograničeno do 120 minuta bez mogućnosti produženja osim u dane kada se vrši naplata parkiranja.

– Odlukom Gradskog veća održanig 11. jula, novoizgrađeni parking Međaj, bivša Robna pijaca, ustupa se Parking servisu “Bioktiša” na upravljanje. Parking ima 97 parking mesta, u zoni dva parkiranja urađena je i nova javna rasveta na tom prostoru koja daje sigurnost potencijalnim korisnicima navedenog parkinga. Parking će početi da se naplaćuje u zoni dva od ponedeljka 18. jula 2022. godine – navodi gradski većnik zadužen za saobraćaj Slobodan Šiljković.