Pocetna Nova Varoš Nova Varoš spremna za MOSI igre

Nova Varoš spremna za MOSI igre

1306
0
Podelite

Svečanim defileom svih učesnika na Gradskom stadionu na Branoševcu , u sredu 24. jula u 16 sati, u Novoj Varoši će zvanično početi 57. MOSI. Tokom pet dana Igara ovde će se u 15 sportskih disciplina nadmetati oko 2.000 mladih iz 31 grada i opštine sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

U sredu, prvog dana manifestacije, na pogramu su dva sportska događaja.

-Fudalska utakmica između Nove Varoši i Prijepolja počinje u 18 sati, dok su na poluvremenu, u 18.45, na programu dve atletske trke, na 800 metara za žene i 1.500 metara za muškarce. Svečano zatvaranje igara je u nedelju 24. jula, takođe na Gradskom stadionu kada se igra i finale u fudbalu- kažu u Organizacionom odboru.

Nova Varoš će kao domaćin imati najbrojniju sportsku ekipu, a po broju sportista ne zaostaju puno ni Priboj, Sjenica, Pljevlja, Novi Pazar i Požega. Pored njih takmičiće se i mladi iz Andrijevice, Arilja, Bajine Bašte, Berana, Bijelog Polja, Višegrada, Gusinja, Goražda, Žabljaka, Zubinog Potoka, Ivanjice, Kalinovika, Kolašina, Kosijerića, Lučana, Mojkovca, Novog Goražda, Prače, Petnjice, Plava, Plužina, Prijepolja, Rogatice, Rožaja, Rudog, Sevojna, Sokolca, Srebrnice, Tutina, Užica, Foče, Čajetine i Čajniča. U muškoj i ženskoj konkurenciji oni će se nadmetati u atletici, košarci, rukometu, streljaštvu, šahu, stonom tenisu, planinarstvu, fudbalu, malom fudbalu, odbojci, odbojci na pesku, sportskom ribolovu, biciklizmu, tenisu i karateu.

Takmičenja su na sporstkim borilištima širom grada – na fudbalskim terenima na Branoševcu i Zlataru, na terenima za male sportove u Naselju, na Zebinovcu i Šancu, kao i kod Osnovne škole „Živko LJujić“ i hotela „Panorama“.

– Rukomet se igra u sportskoj dvorani, dok je takmičenje u sportskom ribolovu u subotu na ostrvu kod brane na Zlatarskom jezeru. Takmičenje u stonom tenisu je u fiskulturnoj sali Osnovne škole, a u planinarstvu na visovima Zlatar iznad grada, a šahu u hotelu „Panorama“. Tamičari u biciklizmu će krenuti sa Trga vojvode Petra Bojovića, gde im je i cilj, a voziće 17 kilometar dugu stazu preko Vionika, Tikve, Vučije, Debelog brda i Kocelja. Turnir u karateu je u balon hali na Zlataru,a takmičenje u streljaštvu u streljani koja je u prostorijama bivše „Obućare“- kaže LJubivoje Vranić, predsednik Sportskog saveza Nova Varoš i predsednik Skupštine 57. MOSI.

U subotu 23. jula su i Para MOSI, na kojima će se osobe sa invaliditetom takmičiti u streljaštvu, šahu, pikadu, sportskom ribolovu i atletici (kugla i trka na 100 metara).