Pocetna Arilje Sprečiti nenamensko trošenje vode

Sprečiti nenamensko trošenje vode

653
0
Podelite

Sprečavanje nenamenskog trošenja vode, jedna je od mera, koja je dogovorena na sastanku predstavnika Zlatiborskog i Moravičkog okruga u Arilju, na kome je se razgovaralo o aktuelnoj situaciji sa vodosnabdevanjem tog kraja.

Trenutni protok na vodozahvatu Ševelj u Arilju je za oko 350 litara u sekundi veći nego prošle godine u ovom periodu. Ipak usled velike potrošnje, ukoliko narednih dana ne bude padavina, smanjenje isporuke vode iz ariljske fabrike može se očekivati već naredne sedmice, kaže Zoran Barać direktor JKP „Rzav“. Iz ove fabrike trenutno se isporučuje 670 litara u sekundi. Ka Požegi idu 62 litra, dok se kroz manje priključke po požeškim selima distribuira još oko 47 litara.

Cilj sastanka bio je da se merama koje su dogovorene predupredi uvođenje vanredne situacije kada je u pitanju vodosnabdevanje, smatra načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović. Na lokalnim samouprava je da narednih dana formiraju radne timove za sprečavanje nenamenskog trošenja vode.

U narednih nekoliko dana trebalo bi da svi potrošači u Požegi imaju vodu jer su rezervoari puni, izjavio je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović. On je najavio puštanje u funkciju starog izvorišta sredinom avgusta.