Pocetna Društvo Osnaživanje mladih poljoprivrednika kroz program Grada i Divac fondacije

Osnaživanje mladih poljoprivrednika kroz program Grada i Divac fondacije

701
0
Podelite

Kroz projekat „Osnaživanje mladih poljoprivrednika“, koji su realizovali Grad Užice i Fondacija Ana i Vlade Divac, braća Aleksandar i Dušan Kovačević iz Karana učenici završnih razreda Srednje poljoprivredne škole „Ljubo Mićić“ u Požegi dobili su donaciju u vidu  poljoprivredne mehanizacije.

Domaćinstvo Kovačevića posetili su predstavnici Grada Užica i Fondacije Ana i Vlade Divac i uverili se koliko im je zapravo ova donacija značajna. Kako je tom prilikom istakao Aleksandar Kovačević, koji je upisao Poljoprivredni fakultet i želi da ostane da živi na selu, svaka pomoć je značajna.

“Dobili smo plugove i rotacionu kosačicu uz pomoć škole i Divac fondacije. To će mi dosta pomoći u uzgoju malina jer planiram time da se bavim. Možda i da proširim stado ovaca”.

Cilj projekta je podrška učenicimakoji žele da razvijaju porodično gazdinstvo, ističe Uroš Delić iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

“Pošto smo uspeli da dobijemo podršku šest opština iz ovog kraja ljudi iz naše dijaspore formiraju fond za učenike sa najboljim poslovnim idejama kroz koji će obezbediti donaciju za različitu opremu koja je njima najpotrebnija, a znamo da zapravo priključna mehanizacija za koju su aplicirali čini posao jefitnijim”.

Izražavajući zadovoljstvo saradnjom sa Fondacijom Divac koja traje nekoliko godina unazad kroz različite projekte, član Gradskog veća Miodrag Petković istakao je da grad dosta ulaže u poljoprivredu a naročito na subevencije, koje se konstantno uvećavaju.

“Danas je posebno zadovoljstvo što imamo poseban program podrške mladim poljoprivrednicima. Verujem da ćemo imati još ovakvih subvencija jer nam je cilj da što više mladih ostane na selu, rekao je Petković

Zajedno sa Fondacijom Grad je u prethodnih nekoliko godina uložio oko 30 miliona dinara i kroz različite mere je podržano oko 150 poljoprivrednih proizvođačaa u razvoju kozarstva, ovčarstva, pčelarstva i plasteničke proizvodnje.