Pocetna Kultura O Miši Stanisavljeviću u Mokroj Gori

O Miši Stanisavljeviću u Mokroj Gori

451
0
Podelite

U organizaciji Užičke književne republike i Radničke komune LINKS do 18. avgusta u Mokroj Gori u okviru letnjeg kampa traje ciklus dramskih radionica za srednjoškolce, tokom kojih se pripremaju javna čitanja tri drame Miodraga Stanisavljevića. Letnji kamp i dramske radionice deo su aktivnosti koje će tokom narednih deset meseci biti realizovane kao deo programa „Čitaj glasno!“

Na letnjem kampu u Mokroj Gori učestvuje dvadeset srednjoškolaca iz Užica, Beograda, Zrenjanina i Vranja, a sa njima radi dramska pedagoškinja Ivana Bogićević Leko, elemente kostima i scenografije pripremaju uz podršku Nataše Čakić Simić, lutkarke iz Beograda. Zoran Ćatić, novinar iz Sarajeva, vodi radionice u okviru kojih se bave video i audio produkcijom.

Završnog dana kampa učesnici će u Užicu snimiti audio zapise koji će biti distribuirani bibliotekama i centrima za slepe i slabovide.

Ovaj projekat je podržala švajcarska Agencija za razvoj, saradnju i demokratiju, čiji program Kultura za demokratiju u Srbiji implementira Hartefakt fond. Podršku su pružili i Ministarstvo kulture i Grad Užice. Program će biti realizovan u saradnji sa Užičkom gimnazijom, Narodnom bibliotekom Užice i Narodnim pozorištem Užice.

Cilj svih aktivnosti koje se realizuju je da se javnosti skrene pažnja na značaj dela Miodraga Stanisavljevića. Kao deo ovog progama već je realizovana izložba o njegovom životu i radu, otvorena u okviru pratećeg programa Jugoslovenskog pozorišnog festivala, novembra 2021. Krajem juna ove godine organizovan je stručni skup, a zbornik radova izlaganih tom prilikom biće objavljen u oktobru.