Pocetna Društvo Zabuna oko murala: Obnova, nije skrnavljenje 

Zabuna oko murala: Obnova, nije skrnavljenje 

536
0
Podelite

Autori iz grupe BUNT koji su pre sedam godina oslikali mural sa likovima heroja – pilota poginulih 1999. godine braneći  nebo iznad Srbije demantovali su da se radi o skrnavljenju murala već da je reč o obnovi koja će biti završena narednih dana..

U BUNT-u kažu da su osećali potrebu da ponovo oslikaju mural koji je zub vremena gotovo uništio, a i prilikom asfaltiranja parkinga “deo slike je pokriven asfaltom”.  O ideji su na vreme upoznali i  predstavnike gradske vlasti.

-Krenuli smo u popravku, ali je zid bio u katastrofalnom stanju i nije primao dobro boju, pa smo odlučili da bolje pripremimo podlogu. Odustali smo od prvobitne ideje i odlučili da nanesemo mrežicu i lepak i bolje pripremimo zid, pa tek onda slikamo – kaže jedan od autora murala na kome su likovi pilota Milenka Pavlovića, Zorana Radosavljevića i Živote Đurića koji su poginuli tokom NATO agresije na Srbiju. Priprema zida i prekrečeni likovi belom bojom izazvali su zabunu kod jednog užičkog penzionera koji je slučaj skrnavljenja murala prujavio komunalnoj policiji. Zbunjeni su bili i Užičani koji su videli da nema likova heroja i osudili ovaj čin ne znajući da se radi o obnovi.

AutorŽanka Erić
Podelite
Prethodni članakManje novozaraženih
Sledeći članakDoba obnove