Pocetna GKC Rundek u zagrljaju užičke publike

Rundek u zagrljaju užičke publike

857
0
Podelite

U bašti Gradskog kulturnog centra (GKC) koncert je održao jedan od najvećih kantautora sa prostora bivše zemlje i osnivač zagrebačkog „Haustora“ Darko Rundek u pratnji grupa „Ekipa“.

Publika je odušeljeno pozdravila umetnika devet godina od njegovog poslednjeg nastupa u Užicu, a tokom koncerta muzičari su publiku  proveli kroz  “Brisan prostor” izvodeći između ostalog numere i sa ovog albuma.

Plesalo se uz poznate hitove „Apokalipso“, „Makedo“, „Šejn“, „Ruke“, „Šal od svile“, a tokom dvočasovnog koncerta u prepunoj bašti GKC-a orilo se horsko pevanje.

Darko Rundek je umetnik koji ni u jednoj prilici ne zaboravlja da skrene pažnju na gubitak veze čoveke sa  prirodom i njegovoj materijalnoj nezasitosti. Govori o obnovi prirode, a ne o njenoj zaštiti, jer smatra da je prilično uništena ljudskim aktivnostima.

On pre svega zagovara revoluciju u odnosu prema darovima prirode koje čovek nemilice troši počevši od seče šuma, uništavanja reka i potoka, dok hrpa mesine u svakodnevnoj ishrani znači da treba  nehumano uzgajati i pobiti ogroman broj životinja u klanicama širom sveta…

„Nama ne treba vođa, niti guru, revolucija počinje na tanjuru, na tanjuru,,,“ pevala je užička publika u bašti GKC-a sa poznatim kantautorom koji smatra da je preduslov promena u međuljudskim odnosima promena u ekološkoj svesti i odnosu prema hrani i prirodi.

Kiša koja je povremeno padala tokom koncerta u Užicu nije uticala da zagrljaj užičke publike sa dragim gostom koji je na muzičkoj sceni preko četiri decenije i ovom prilikom bude izuzetno snažan i prepun emocija.