Pocetna Sport Biciklistički klub Era uspešno privodi sezonu kraju

Biciklistički klub Era uspešno privodi sezonu kraju

224
0
Podelite

Iako je ekipa jedna od najmlađih u karavanu, postižu se dobri rezultati. Na državnom prvenstvu u disciplini hronometar koja je održana u Erdeviku, Nemanja Jovanović je zauzeo 5. mesto, a u disciplini drum je zauzeo 4. mesto gde mu je malo nedostajalo do medalja u obe discipline.

Na hronometru 20 sekundi, na drumu je imao vreme drugoplasiranog, a o medalji je odlučivao foto-finiš. Rezultati su vredniji ako se uzme u obzir da im je ovo prva sezona mlađih kadeta. Tokom cele godine sa ekipom je radio profesor Milan Milivojević, čiji je rad prepoznao i Biciklistički savez Srbije koji ga je izabrao za rukovodioca mlađih selekcija reprezentacije Srbije u drumskom biciklizmu na pripremam u Šidu.

Među najboljih pet u zemlji kao član reprezentacije pozvan je i Nemanja Jovanović koji važi za jednog od boljih brdskih vozača, blizu njih bio je i Marko Demirović.

Imali su devet trka u Vojvodini (Subotica, Sombor, Šid x2, Apatin, Ruma, Odžaci, Novi Sad, Erdevik), prelazili su 600-800 km samo do starta trka, blizu 7000 km. Uz pomoć lokalne samouprave, Sportskog saveza Užice i sponzora uspeli su da privedu sezonu kraju. Ostala je još jedna trka u Beogradu i sa njom se završava sezona. Za Biciklistički klub Era sledi kraća pauza i pripreme za novu sezonu i trke u disciplini ciklokros.
Od ove mlade ekipe tek se očekuju dobri pojedinačni i ekipni rezultati u narednoj sezoni.

Ostavite odgovor