Pocetna Fudbal „Trofej Radomir Antić“

„Trofej Radomir Antić“

870
0
Podelite

Na turniru 10 i 11.septembra učestvovaće 116 ekipa sa oko 1500 malih fudbalera

Drugi po redu Međunarodni dečiji fudbalski festival. “Trofej Radomir Antić” biće održan u Užicu 10 i 11. septembra na stadionu “Radomir Antić” i stadionu “Vojo Bojović” u Krčagovu. Takmičiće se dečaci u kategorijama: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 i 2015. godište.

Na turniru će učestvovati oko 100 ekipa sa preko 1200 malih fudbalera. To će biti praznik, sporta, fudbala i mladosti u gradu Užicu. Takmičiće se sportisti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i timovi iz Srbije na čelu sa FK “Partizan”, Crvena Zvezda, Vojvodina, kojima će se suprostaviti klubovi iz Užica. -Potrudili smo se da svim sugrađanima obezbedimo zanimljiv program na Trgu partizana u Užicu, koji počinje već u četvrtak, gde će biti izloženi pehari, koji će izgledati veličanstveno, a biće postavljena i izložba fotografija Radomira Antića. Takođe, na Trgu ćemo postaviti mini arenu dimenzija 6h2m, gde će najmlađi sugrađani moći da se oprobaju u fudbalu 1 na 1-naveo je Dragiša Kuzmanović, generalni sekretar Sportskog saveza Užice.

Svečano otvaranje takmičenja i defile ekipa učesnica turnira biće u petak na Trgu partizana. Organizator drugog “Trofeja Radomir Antić” je Sportski savez Užice, pod pokroviteljstvom Grada Užica. Organizacijom ovog turnira Grad je pokazao da ceni sport, vrhunske rezultate i da je uvek uz svoje sportiste, da ne zaboravljamo i one koji su nas napustili. Upravo će organizacija ovog turnira u narednom periodu učiniti da se nikad ne zaborave lik i delo Radomira Antića.

Nagrada za fer plej Mašan Martinović

Organizacioni odbor turnira uveo je nagradu za fer plej, koja će nositi ime Mašana Martinovića, dečaka koji je 12.avgusta nastradao sa svojim bratom i majkom u tragediji koja se dogodina na Cetinju. Mašan je trenirao fudbal u ekipi Winer sa Cetinja, i spremao se za turnir u Užicu. NJegovi drugovi nastupiće na drugom “Trofeju Radomir Antić” u Užicu.