Pocetna Društvo POČINJE IZGRADNJA NOVOG VRTIĆA U KARANU

POČINJE IZGRADNJA NOVOG VRTIĆA U KARANU

351
0
Podelite

Grad Užice je 27. maja 2022. godine potpisao ugovor o realizaciji projekta ,”Uspostavljanje uslova za kvalitetno i pristupačno predškolsko obrazovanje u ruralnom području sela Karan.” Projekat finansira Evropska unija preko programa „EU PRO Plus“ koji u Republici Srbiji realizuje kancelarija UN za projektne usluge „UNOPS“. Ukupna vrednost projekta je 430.304 dolara, od čega je 200.000 dolara vrednost donacije, a 230.304 dolara su sredstva obezbeđena iz budžeta grada Užica. Realizacija projekta podrazumeva rekonstrukciju postojećeg objekta sa dogradnjom.

Nakon realizacije projekta biće otvoren potpuno novi objekat predškolske ustanove Užice u selu Karan koji će zadovoljiti potrebe za 50 novih korisnika koji žive na ovom području.

Trenutno je u proceduri postupak javne nabavke za izbor izvođača radova i očekuje se da će se sa izvođenjem radova krenuti početkom oktobra.

Ugovor predviđa rok za realizaciju projekta od 18 meseci ali se svi nadaju da će mališani iz Karana i okoline u novi vrtić krenuti 1. septembra naredne godine.

Ostavite odgovor