Pocetna Društvo UVELIKO TRENIRA ZA PORTORIKO

UVELIKO TRENIRA ZA PORTORIKO

507
0
Podelite

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević priredila je prijem za Lazara Kostića (16), juniorskog prvaka Evrope u bilijaru i njegovog trenera, Ljubišu Vraneševića, koji je, ujedno, i trener u užičkom bilijar klubu „Masse“ u kojem Lazar trenira.

Titulu evropskog prvaka Lazar je osvojio letos u Bugarskoj na Juniorskom prvenstvu Evrope i tako se direktno plasirao na Svetsko juniorsko prvenstvo koje će biti održano u novembru u Portoriku. U istoriji srpskog bilijara Lazar je najmlađi i seniorskiprvak države. Trenutno je prvi i na juniorskoj i na seniorskoj listi u Srbiji. Lazar je odličan učenik drugog razreda (matimatički smer) Užičke gimnazije, a bio je i nosilac Vukove diplome u osnovnoj školi i pokazao da se uporedo može biti veoma uspešan i u školi i u sportu.

Osvajajući brojne nagrade na dosadašnjim takmičenjima koje su prethodile evropskoj tituli, Lazar je prema rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević, ušao u istoriju srpskog bilijara i za to su Užičani ponosni na njega.

-Kao što smo i do sada podržavali Lazara, to ćemo nastaviti i dalje. Želimo mu puuno uspeha na Svetskom juniorskom prvenstvu u novembru u Portoriku. Nadamo se da će nas obradovati još jednom medaljom – istakla je dr Jelena Raković Radivojević poručivši
da je Užice uz njega.

Lazar Kostić se zahvalio za kontinuiranu podršku koju dobija od Grada Užica tokom cele dosadašnje karijere koja je, prema njegovom mišljenju, doživela vrhunac ove godine u kategoriji juniora, a trenutno je potpuno fokusiran na treninge za nastup na Svetskom
juniorskom prvenstvu.

Ljubiša Vranešević, trener u bilijar klubu „Masse“ koji postoji od 2012. godine, ističe da je Lazar postigao izuzetan uspeh osvajajući titulu prvaka Evrope i do sada nije bilo boljeg ne samo u istoriji kluba, već u istoriji Užica u bilijaru, jer nikada niko nije osvojio titulu evropskog prvaka u bilo kojoj kategoriji. Članovi bilijar kluba „Masse“ aktivno učestvuju na svim nivoima takmičenja u Srbiji, a na evropskim prvenstima nastupaju već tri-četiri godine.

-Trenutno imamo dva juniora koji treniraju i nadam se da će dostići Lazara – istakao je Vranešević.

Ovom prilikom, gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević predala je Lazaru Kostiću poklon, a u ime bilijar kluba „Masse“, Ljubiša Vrenešević uručio je gradonačelnici zahvalnicu kluba za dosadašnju podršku Grada.