Pocetna Društvo POSTAVLJENE ZAŠTITNE OGRADE

POSTAVLJENE ZAŠTITNE OGRADE

548
0
Podelite

Savet za bezbednost saobraćaja grada Užica aktivno radi na rešenjima koja će doprineti većem stepenu bezbednosti učesnika u saobraćaju. Da se ide u dobrom pravcu pokazuje izveštaj Agencije za bezbednost saobraćaja, po kome je grad Užice u vrhu gradova i opština sa najmanjim brojem saobraćajnih nezgoda i nastradalih lica. Ovih dana postavljaju se na nekoliko lokacija i zaštitne ograde na pešačkim prelazima, koje će dodatno povećati bezbednost pešaka.

Prema rečima člana Gradskog veća za saobraćaj Slobodana Šiljkovića, u ovoj godini uložen je značajan iznos sredstava za nabavku i ugradnju dodatne signalizacije.

,,Fizičke usporivače brzine, vibro trake, ležeće policajce ugradili smo na više lokacija i ne samo u centru grada već i na periferiji, sve u skladu sa procenom stručnjaka i zahtevima građana. Postavili smo info table za ograničenje brzine na ulazima i izlazima iz grada kao i elastične ograde, takozvane bankine, na potezu od Aleksića mosta prema Turici i u nekoliko sela po zahtevima meštana. Ovih dana radimo na postavljanju zaštitne ograde za pešake, koja je već završena kod Prve osnovne škole kralja Petra II. U toku je postavljanje zaštitne ograde u ulici Nikole Pašića na dve deonice. Takođe, do kraja godine uradiće se i 500 metara zaštitne ograde na potezu od Carine prema Sarića Osoju”.

Šiljković dodaje da se posebna pažnja poklanja zonama škola, gde je do sada ugrađena oprema u zonama pet škola. Do kraja ove godine biće urađena instalacija za škole u Krvavcima, Zlakusi i Lunovom Selu a naredne godine za škole u Karanu i Mokroj Gori.

,,Ipak ono što je najvažnije je edukacija svih učesnika u saobraćaju. U saradnji sa Crvenim krstom Užice radićemo obuku predškolaca i prvaka, učenici Saobraćajne škole radiće sa učenicima od drugog do osmog razreda osnovne škole, dok će sa srednjoškolcima obuke i edukacije raditi Udruženje ,,Roditelj”.

U saradnji sa JP ,,Putevi Srbije” u čijoj nadležnosti je ta deonica puta urađeni su pešački prelazi u Sevojnu, tako da sada učenici i ostali građani iz Rujevca daleko bezbednije prelaze magistralu.

Prema projektu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ,,Puteva Srbije” obeležen je i ograđen pešački prelaz i postavljeni su usporivači brzine.